Max Keiser, az RT házigazdája szerint a bitcoin a fiatnál és az aranynál is jobb, mivel nem igényel elszámolást.

A Keiser Network legutóbbi adásában az ismert bitcointámogató elmagyarázta, hogy egyéb tranzakciós eszközök időigényesek, de a bitcoin nem.

Keiser: a bitcoin „egyedi önelszámolással rendelkezik”

Ez azért van, mivel a bitcoin esetében a tranzakciók és az elszámolások elválaszthatatlanok.

A bitcoin mozgatása tárcák között a főkönyv frissítésével jár, így a bányászok azonnal elvégzik az elszámolást a tranzakció hitelesítésével.

 „A papírpénz és arany esetében ez nem ilyen egyszerű. A bitcoin egyedi módon önelszámoló, a tranzakció maga az elszámolás. Ha beérkezik egy tranzakció, akkor el is van számolva.” – foglalta össze Keiser

A világ kormányai a nemzeti valuták digitális verziójával egészítenék ki a papírpénzek támogatását és ez jelentős vitákat okoz világszerte.

Kína lehet az első állam a digitális jüannal, de egyéb központi bankok is szemezgetnek a lehetőséggel, köztük az Európai Központi Bank is.

A digitális tranzakciók ugyan csökkentenék a költségeket és az elszámolási időket is, de ezek valószínűleg politikai eszközök lennének, Keiser szerint „fegyverré tehetnék” az amerikai dollár a szankciókhoz, ugyanis továbbra is fennáll a cenzúra és centralizáció veszélye.

A bitcoin ellenes képviselő „nem érti, hogy vesztett”

Kaiser emellett kritizálta Brad Sherman amerikai képviselőt, aki ismert bitcoinkritikus és folyamatosan próbálkozik a kriptovaluták betiltásával.

 „Brad Sherman késsel készül egy tűzharcra, egyszerűen nem érti, hogy milyen csatába próbál belépni.”

 „Nem érti, hogy már vesztett.” – hozzátette Kaiser

A kormányoknak, amely az amerikai dollár gyengítésével próbálkoznak nyitottabbnak kéne lennie a bitcoin felé és tartalékaik egy részét ebbe kéne helyezniük.

Olvastad már? A Haditengerészet problémájára is a blokklánc lehet a megoldás

Egyes régi pletykák szerint Oroszország hatalmas mennyiségű bitcoint vásárol, a nemzetközi szankciók miatt.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Stacy Herbert


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂