A legtöbb alternatív kriptovaluta, vagy altkoin értéke több mint 90%-ot esett korábbi csúcsaihoz képest. A bitcoin továbbra is tartja vezető szerepét a kriptopiacokon.

Willy Woo, az Adaptive Capital üzlettársa elmondta, hogy az altkoinok árfolyamgrafikonja úgy fest, „mint a radioaktív bomlás” – a legtöbb értéke hosszú távon nagyot esett.

Azt mondta:

 „Az altkoinok nagy része értelmetlen. Az árfolyamgrafikonjukon látszik a felezési idő, a radioaktív bomláshoz hasonlóan. Egy logaritmikus ábrán egyenesen lefelé tart.”

A bitcoin dominanciája 33,47-ről 67%-ra emelkedett

A bitcoin dominanciája jelzi, hogy a bitcoin a teljes kriptopiac hány százalékát teszi ki. 2018 januárja óta ez 33,47%-ról 67%-ra duplázódott.

Az athcoinindex adatai szerint a bitcoin értéke 53%-kal alacsonyabb a korábbi csúcshoz képest, a legtöbb altkoin azonban 80-95%-ot bukott eddigi maximumához viszonyítva.

A top tízen kívül található altkoinok, mint a Cardano (ADA), Stellar, Tron és a NEO különösen rosszul teljesítettek a dollárral szemben – több mint 90%-ot esett az értékük.

A részvénypiacokhoz hasonlóan, az alacsony érdeklődésű időszakok során a kriptopbefektetők az alacsonyabb kockázatú bitcoint választják azt altkoinok helyett.

A Tether stabilkoin, melynek értéke az amerikai dollárhoz van kötve, az ötödik legnagyobb kriptovaluta lett, megelőzve ezzel a litecoint.

A bitcoin árfolyama ugyan megduplázódott az elmúlt év során, de még így is jelentősen alacsonyabb, mint korábbi csúcsa, emellett a forgalma is nagyon esett június óta.

Ahogy korábban is írtunk róla, általában a november a bitcoin legjobb hónapja, de már két egymást követő év után is lehet, hogy negatívban fog zárni a kriptopénz.

Vásárlási fázis?

A Ceteris Paribus kriptopénzkutató csapat elmondta, hogy 2019 harmadik negyedévében a Square-felhasználók átlagosan napi 133 bitcoint vásároltak, amely a naponta megjelenő új bitcoinok 8,6 %-a.

A csapat adatai alapján naponta 1800 bitcoin kerül kibányászásra, így a Square erős eladási számai azt jelzik, hogy a befektetők bevásárolnak a vezető kriptopénzből.

A vásárlások és a hashráta folyamatosan emelkedik a bitcoin feleződése előtt, így a dominancia is tovább nőhet, akár a 2017 óta nem látott 70%-os szintre is.

Egyelőre bizonytalan, hogy az altkoinok követik-e majd a bitcoin lendületét.

Olvastad már? A bitcoin 2017-es árfolyamugrásának lehetséges felelőse

Forrás:  cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂