Bitcoin: Miért lehet nyereséges hónap 2023 decembere?

-

Ahogy az év véget ér, a Bitcoin hívei egyre nagyobb figyelemmel kísérik azokat a történelmi mintákat, amelyek arra utalnak, hogy 2023 december ismét bikás hónap lehet a világ vezető kriptopénzének.

A BTC szezonalitásának elemzése azt mutatja, hogy ha október és november pozitív eredménnyel zárul, akkor a december is hajlamos erre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a tendencia nem új, hiszen a historikus adatok hasonló mintákat mutatnak, az utóbbi évek során több esetben is profitot hozott a karácsonyi időszak:

  • 2015: Pozitív 33,1% és 19,8% októberi és novemberi hozamok után a BTC 14,1%-kal emelkedett decemberben.
  • 2016 és 2017: Mindkét évben jelentős decemberi nyereségek voltak, 29,2% és 38,8%.
  • 2020: Az októberi és novemberi hozamok 28,1% és 42,9% után a BTC decemberben 47,8%-kal emelkedett.
bitcoin
Forrás: CryptoRank

Bár vannak kivételek, mint a 2013-as csökkenés, meg kell említeni, hogy a kriptopiac akkoriban más volt, jobban hasonlított a Vadnyugathoz, ahol példátlan ár-ingadozások történtek, mint például a 453,9%-os emelkedés novemberben, ugyanabban az évben.

2023-as tendenciák

Idén a BTC a jelek szerint folytatja a megkezdett, felfelé ívelő pályáját, az októbert 28,5%-os nyereséggel zárva, és a novemberi zárásra várhatóan 7,18%-os növekedéssel.

Történelmileg az év utolsó negyedéve gyakran pozitív a kriptopénzpiac számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 2023-as év negyedik negyedéve jelenleg jelentős, 37,7%-os nyereséggel zárulhat, azaz a nyolcadik nyereséges év lehet az eddigi tizenháromból.

Várakozások decemberre, mi lesz a fa alatt?

Ebben a történelmi kontextusban a kriptóközösség izgatottan figyeli a BTC-t, hogy lássa, folytatódik-e a tendencia, és 2023 december akár emlékezetes hónap lehet a kereskedők, befektetők számára.


Olvastad már? A lehetőségek kiaknázása: Az iGaming tokenek és az iparág 115%-os növekedése

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!