A Bitcoin árfolyama 40.000 dollár fölé kúszhat?

-

Mivel a jó öreg Bitcoin árfolyama 2022 májusa óta először szakította át a 38.000 dolláros határt, a kriptoközösségnek máris a következő célon a szeme, ami nem más, mint a 40.000 dolláros mérföldkő.

A cikk írásának pillanatában a BTC ára 37.200 dollár, és ez havi viszonylatban 8,71%-os javulást jelent.

A Bitcoin fellendülése vitathatatlan, és még PlanB kriptoelemző árfolyam-előrejelzése is bejöhet, amely a 2024-es évre – meglehetősen optimistán – 100.000 dolláros átlagárat jósol a Bitcoin számára. 

Ha pedig azt is számításba vesszük, hogy a Bitcoin ETF közelgő elfogadása 70 milliárd dolláros új keresletet szabadíthat fel, látszik, hogy a növekedés mértéke elképesztő lehet.

A bullish hangulatot csak tovább tetézi az, hogy Ausztrália főbb kriptotőzsdéinek vezérigazgatói a hamarosan bekövetkező bikapiactól várják a Bitcoin tartós lendületét.

A BTC ára 2024-től akár 100 ezer dollár is lehet?!

A tapasztalt kriptoelemző, PlanB – ő hozta létre a Bitcoin árfolyam-modellek stock-to-flow (S2F) modelljét – véleménye szerint a BTC most a bikapiac előtti fázisnál toporog, tehát a mostani, 40.000 dollár alatti árfolyamszinteknek hamarosan vége.

Az X-en (korábban Twitter) egyenesen arra motiválja a követőit, hogy idejében, még a 40.000 dollár alatti áron halmozzák fel a Bitcoint.

Szerinte a mostani 38.000 dolláros árfolyam csak a kezdet, a Bitcoinnak még jelentős szárnyalásban lesz része a közeljövőben.

Véleményének alátámasztásához a realizált árfolyamadatokat vette alapul. Ezt úgy kapjuk meg, ha a realizált felső határt elosztjuk a kínálattal. Az eredmény most kicsivel 21.000 dollár alatt van.

Egyébként nem csak PlanB elemző ennyire optimista, a legjelentősebb kriptósok szintén hat számjegyben gondolkodnak, és az ő elemzéseikben a BTC 2025 végéig meg sem áll a bűvös 130.000 dollárig.

Egyes elemzések szerint a 2024 áprilisában esedékes Bitcoin felezés folyamányaként az érme visszatérhet a 46.000 dollár körüli szintre.

Az optimista hírek hatására megnőhet a vásárlási aktivitás, és a befektetők készen állnak arra, hogy hasznot húzzanak az esetleges emelkedő pályából.

A Bitcoin ETF 70 milliárdos keresletet szabadíthat fel

A Glassnode on-chain adatszolgáltató cég nemrégiben közzétett jelentése rávilágít arra, hogy a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) iránt milyen óriási a kereslet.

Becslése szerint az ETF jóváhagyása 70 milliárd dollárnyi új tőkét is bevonzhat a Bitcoin-piacára. 

Az előrejelzés alapján a legfontosabb részvény- és kötvény ETF-ekből 10%-os, az arany ETF-ekből pedig 5%-os elmozdulás jósolható a Bitcoin ETF-be.

bitcoin

Forrás: Glassnode

A jelentés szerint szűkösség áll fenn, hiszen a potenciális keresletnél jóval kevesebb Bitcoin áll rendelkezésre.

A rövid távú befektetők birtokában is egyre kevesebb a Bitcoinok aránya, sőt,  több éves mélyponton áll.

A Glassnode kimondja, hogy valószínűleg az ETF-ek irányítják majd a tőkebeáramlást, és ez felerősítheti a piaci volatilitást.

Ha belegondulunk, a Bitcoin spot ETF jóváhagyása az USA-ban kifejezetten növelheti az intézmények Bitcoin iránti keresletét. 

Forrás: Glassnode

A Glassnode jelentésében éles párhuzamot vázol fel az első amerikai arany ETF 2003-as bevezetésével, melynek hatására a megnövekedett kereslet miatt az arany ára a ráövetkező évtizedben több mint 400%-kal ugrott meg.

Már az ausztrál kriptovezetők is a bikapiac jöttére figyelmeztetnek 

Ausztrália főbb kriptotőzsdéi (Independent Reserve, BTC Markets, Swyftx, Kraken Australia, Binance Australia) 2024 elejére a piaci aktivitás megerősödését, és a bullish szakasz eljöttét várják. 

Adrian Przelozny, az Independent Reserve vezérigazgatója a gyors növekedésben és a fokozott aktivitásban hisz, míg Caroline Bowler, a BTC Markets vezérigazgatója kiemeli a bikás piac mutatóit, mint például az emelkedő eszközárakat vagy a gyarapodó felhasználói bázist.

A Swyftx termékstratégiai vezetője, Tommy Honan az attraktív piaci alapok által vezérelt meglódult vásárlási aktivitást említi meg, amely a medvepiac idején mágnesként csábítja az óvatos befektetőket.

Jonathon Miller, a Kraken Australia ügyvezető igazgatója kiemeli a Bitcoin közelgő felezési eseményét, az Ethereum Denouen frissítését, valamint a Bitcoin ETF-ek felé irányuló intézményi érdeklődés élénkségét.

Ez az optimizmus természetesen pozitívan befolyásolhatja a Bitcoin árakat is.

A Bitcoin előtt hatalmas jövő áll 

A Bitcoin továbbra is erős lábakkal áll a piacon: a cikk írásakor 37 033 dollár körül mozog, és az elmúlt hónapban 8,71 %-os emelkedést produkált. 

A Bitcoin  most uralkodó trendje bullish jellegű, és még inkább így ezen a pályán marad, ha megtartja magát a 37.500 dolláros szint felett. 

Az optimizmus valóban tapintható, de azt javasoljuk, hogy tekintettel a kriptopénzpiac volatilis jellegére, melyre a globális gazdasági mutatók és a blokklánc-technológiai fejlesztések is hatással vannak, a befektetők és a kereskedők legyenek óvatosak.

A Bitcoin Minetrix is profitálhat a közelgő bikafutamból

Ugyan a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) projekt még csak az ICO fázisnál tart, úgy gondoljuk, érdemes szemmel tartani. Egy token jelenleg 0,0119 dollárért kapható, és a csapat már több mint 4,46 millió dollárt gyűjtött össze.

Ez a tokenizált felhőbányászati platform megvalósítja a kereskedők legvadabb álmát, a BTC decentralizált módon való bányászatát, mindezt abszolút biztonságos, és átlátható módon. Emiatt a kezdők is bátran belevághatnak a Bitcoin bányászatba.

A csapat a csalásokra esélyt sem ad, minden irányítás a tokentulajdonosok kezében összpontosul.

A BTCMTX érméket lekötve nem cserélhető ERC-20 token krediteket kapunk, melyeket felhőbányászati teljesítményért cserébe elégethetünk, és bevethetjük őket Bitcoin (BTC) bányászatra.

bitcoin

Tehát nincs magas hardverköltség, és uralkodik a stake-to-mine módszer, mellyel gyakorlatilag bárki előtt megnyílik a BTC bányászati lehetőség. Ami a lekötést illeti, a jelenlegi APY 133%-os. 

Ha csatlakozol a 30.000 dolláros minedrop-hoz, megnyerheted a 10, egyenként 3000 dollár értékű díj egyikét.

 

Mivel az ütemterv és a tokenomika felépítése is bizalmat ébreszt, evidens, hogy egyre többen csatlakoznak az előértékesítéshez.

Vásárolni ETH-val/BNB-vel/USDT-vel/bankkártyával tudsz, a lekötési idő függvénye pedig változó.

Nézd meg a  Bitcoin Minetrix (BTCMTX) előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!