A Bitcoin árfolyama 40.000 dollár fölé kúszhat?

-

Mivel a jó öreg Bitcoin árfolyama 2022 májusa óta először szakította át a 38.000 dolláros határt, a kriptoközösségnek máris a következő célon a szeme, ami nem más, mint a 40.000 dolláros mérföldkő.

A cikk írásának pillanatában a BTC ára 37.200 dollár, és ez havi viszonylatban 8,71%-os javulást jelent.

A Bitcoin fellendülése vitathatatlan, és még PlanB kriptoelemző árfolyam-előrejelzése is bejöhet, amely a 2024-es évre – meglehetősen optimistán – 100.000 dolláros átlagárat jósol a Bitcoin számára. 

Ha pedig azt is számításba vesszük, hogy a Bitcoin ETF közelgő elfogadása 70 milliárd dolláros új keresletet szabadíthat fel, látszik, hogy a növekedés mértéke elképesztő lehet.

A bullish hangulatot csak tovább tetézi az, hogy Ausztrália főbb kriptotőzsdéinek vezérigazgatói a hamarosan bekövetkező bikapiactól várják a Bitcoin tartós lendületét.

A BTC ára 2024-től akár 100 ezer dollár is lehet?!

A tapasztalt kriptoelemző, PlanB – ő hozta létre a Bitcoin árfolyam-modellek stock-to-flow (S2F) modelljét – véleménye szerint a BTC most a bikapiac előtti fázisnál toporog, tehát a mostani, 40.000 dollár alatti árfolyamszinteknek hamarosan vége.

Az X-en (korábban Twitter) egyenesen arra motiválja a követőit, hogy idejében, még a 40.000 dollár alatti áron halmozzák fel a Bitcoint.

Szerinte a mostani 38.000 dolláros árfolyam csak a kezdet, a Bitcoinnak még jelentős szárnyalásban lesz része a közeljövőben.

Véleményének alátámasztásához a realizált árfolyamadatokat vette alapul. Ezt úgy kapjuk meg, ha a realizált felső határt elosztjuk a kínálattal. Az eredmény most kicsivel 21.000 dollár alatt van.

Egyébként nem csak PlanB elemző ennyire optimista, a legjelentősebb kriptósok szintén hat számjegyben gondolkodnak, és az ő elemzéseikben a BTC 2025 végéig meg sem áll a bűvös 130.000 dollárig.

Egyes elemzések szerint a 2024 áprilisában esedékes Bitcoin felezés folyamányaként az érme visszatérhet a 46.000 dollár körüli szintre.

Az optimista hírek hatására megnőhet a vásárlási aktivitás, és a befektetők készen állnak arra, hogy hasznot húzzanak az esetleges emelkedő pályából.

A Bitcoin ETF 70 milliárdos keresletet szabadíthat fel

A Glassnode on-chain adatszolgáltató cég nemrégiben közzétett jelentése rávilágít arra, hogy a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) iránt milyen óriási a kereslet.

Becslése szerint az ETF jóváhagyása 70 milliárd dollárnyi új tőkét is bevonzhat a Bitcoin-piacára. 

Az előrejelzés alapján a legfontosabb részvény- és kötvény ETF-ekből 10%-os, az arany ETF-ekből pedig 5%-os elmozdulás jósolható a Bitcoin ETF-be.

bitcoin

Forrás: Glassnode

A jelentés szerint szűkösség áll fenn, hiszen a potenciális keresletnél jóval kevesebb Bitcoin áll rendelkezésre.

A rövid távú befektetők birtokában is egyre kevesebb a Bitcoinok aránya, sőt,  több éves mélyponton áll.

A Glassnode kimondja, hogy valószínűleg az ETF-ek irányítják majd a tőkebeáramlást, és ez felerősítheti a piaci volatilitást.

Ha belegondulunk, a Bitcoin spot ETF jóváhagyása az USA-ban kifejezetten növelheti az intézmények Bitcoin iránti keresletét. 

Forrás: Glassnode

A Glassnode jelentésében éles párhuzamot vázol fel az első amerikai arany ETF 2003-as bevezetésével, melynek hatására a megnövekedett kereslet miatt az arany ára a ráövetkező évtizedben több mint 400%-kal ugrott meg.

Már az ausztrál kriptovezetők is a bikapiac jöttére figyelmeztetnek 

Ausztrália főbb kriptotőzsdéi (Independent Reserve, BTC Markets, Swyftx, Kraken Australia, Binance Australia) 2024 elejére a piaci aktivitás megerősödését, és a bullish szakasz eljöttét várják. 

Adrian Przelozny, az Independent Reserve vezérigazgatója a gyors növekedésben és a fokozott aktivitásban hisz, míg Caroline Bowler, a BTC Markets vezérigazgatója kiemeli a bikás piac mutatóit, mint például az emelkedő eszközárakat vagy a gyarapodó felhasználói bázist.

A Swyftx termékstratégiai vezetője, Tommy Honan az attraktív piaci alapok által vezérelt meglódult vásárlási aktivitást említi meg, amely a medvepiac idején mágnesként csábítja az óvatos befektetőket.

Jonathon Miller, a Kraken Australia ügyvezető igazgatója kiemeli a Bitcoin közelgő felezési eseményét, az Ethereum Denouen frissítését, valamint a Bitcoin ETF-ek felé irányuló intézményi érdeklődés élénkségét.

Ez az optimizmus természetesen pozitívan befolyásolhatja a Bitcoin árakat is.

A Bitcoin előtt hatalmas jövő áll 

A Bitcoin továbbra is erős lábakkal áll a piacon: a cikk írásakor 37 033 dollár körül mozog, és az elmúlt hónapban 8,71 %-os emelkedést produkált. 

A Bitcoin  most uralkodó trendje bullish jellegű, és még inkább így ezen a pályán marad, ha megtartja magát a 37.500 dolláros szint felett. 

Az optimizmus valóban tapintható, de azt javasoljuk, hogy tekintettel a kriptopénzpiac volatilis jellegére, melyre a globális gazdasági mutatók és a blokklánc-technológiai fejlesztések is hatással vannak, a befektetők és a kereskedők legyenek óvatosak.

A Bitcoin Minetrix is profitálhat a közelgő bikafutamból

Ugyan a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) projekt még csak az ICO fázisnál tart, úgy gondoljuk, érdemes szemmel tartani. Egy token jelenleg 0,0119 dollárért kapható, és a csapat már több mint 4,46 millió dollárt gyűjtött össze.

Ez a tokenizált felhőbányászati platform megvalósítja a kereskedők legvadabb álmát, a BTC decentralizált módon való bányászatát, mindezt abszolút biztonságos, és átlátható módon. Emiatt a kezdők is bátran belevághatnak a Bitcoin bányászatba.

A csapat a csalásokra esélyt sem ad, minden irányítás a tokentulajdonosok kezében összpontosul.

A BTCMTX érméket lekötve nem cserélhető ERC-20 token krediteket kapunk, melyeket felhőbányászati teljesítményért cserébe elégethetünk, és bevethetjük őket Bitcoin (BTC) bányászatra.

bitcoin

Tehát nincs magas hardverköltség, és uralkodik a stake-to-mine módszer, mellyel gyakorlatilag bárki előtt megnyílik a BTC bányászati lehetőség. Ami a lekötést illeti, a jelenlegi APY 133%-os. 

Ha csatlakozol a 30.000 dolláros minedrop-hoz, megnyerheted a 10, egyenként 3000 dollár értékű díj egyikét.

 

Mivel az ütemterv és a tokenomika felépítése is bizalmat ébreszt, evidens, hogy egyre többen csatlakoznak az előértékesítéshez.

Vásárolni ETH-val/BNB-vel/USDT-vel/bankkártyával tudsz, a lekötési idő függvénye pedig változó.

Nézd meg a  Bitcoin Minetrix (BTCMTX) előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!