Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

-

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét.

A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy adatközpont tulajdonjogának átvételéről.


 


Ez az ingatlan közel helyezkedik el a vállalat már meglévő svédországi adatközpontjához.

A Hive tervei között szerepel az új létesítmény fejlesztése és az előreláthatóan hamarosan érkező ASIC géppark befogadása, amely a bitcoin termelésüket fogja növelni.

Johanna Thornblad, a Hive svédországi elnöke kiemelte:

Az új adatközpont lehetővé teszi a cégnek a regionális jelenlétének növekedését, miközben tovább erősíti elkötelezettségét az ESG, azaz környezetvédelmi, társadalmi és irányítási szempontok, valamint az energetikai hatékonyság iránt.

A Hive továbbra is zöld energiát használ az olyan digitális eszközök, mint a bitcoin bányászatához.

A vállalat 2023 elején hivatalos nevéből eltávolította a „blockchain” kifejezést, hangsúlyozva, hogy a tevékenységi körét kibővíti a mesterséges intelligenciára, felhőszámításra és grafikus feldolgozóegységekre, a videókártyákra is.

A Hive azt tervezi, hogy 38.000 Nvidia GPU-ját felhasználva kis- és középvállalkozásoknak kínál hatékony alternatívát a nagy felhőszolgáltatókhoz képest.

A cégvezetés szerint a mesterséges intelligencia felé való elmozdulás nem jelenti a bitcoin és a kriptopénzbányászatban való részvételüket csökkentését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Hive még mindig szorosan kapcsolódik ezekhez, és úgy véli, hogy a „blokklánc és az MI együtt tudnak működni”, és továbbra is a web3 aktív résztvevője akar maradni a cég.

A Hive tavaly szeptemberben részt vett a Digital Power Network (DPN) indításában, amely egy a Digitális Kereskedelmi Kamara által támogatott koalíció, hogy hangsúlyozza a prrof of work, a PoW bányászat fontosságát.

Olvastad már? A Binance új vezérigazgatója találkozott Khabib-al és Ronaldoval

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!