A Bitcoin ismét 30.000 dollár fölé került, mivel a piacok a májusi bérszámfejtési jelentés megjelenését várták.

Míg a BTC ismét a zöldben volt, az ETH továbbra is gyengébben teljesített, és a cikk írásakor 1800 dollár alatt volt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A csütörtöki áresést követően a BTC pénteken ismét zöldben volt, mivel a kereskedők a nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés közzétételére készültek.

Az áprilisi 428.000 új munkahely után a piacok arra számítanak, hogy májusban 325.000 új munkahelyet teremt az amerikai gazdaság.

A spekuláció, hogy mit fog jelenteni ez a szám a piac számára, ma segített a BTC-nek, az árak 30.633,03 dolláros napközbeni csúcsra emelkedtek.

BTC/USD – Napi grafikon

Ez kevesebb, mint 24 órával azután következett be, hogy egyesek arra számítottak, hogy az árak a 28.800 dolláros támasz felé mozdulnak vissza, miután a medvés hangulat erősödött.

Ez a hangulat azonban némileg enyhült, és a mai árfolyam-emelkedés hozzájárult ahhoz, hogy a 10 és 25 napos mozgóátlagok felfelé kereszteződjenek.

Ennek ellenére érdekes lesz látni, hogy a bitcoin ma újabb csúcsokra emelkedik-e, mivel a pénteki csúcs pont a 30.600 dolláros plafonon helyezkedik el.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Bár a BTC pénteken ismét zöldben volt, ugyanez nem mondható el az ETH-ról, amely a mai napon még lejjebb mozdult.

A csütörtöki 1.900 dollár alatti mozgást követően az ETH/USD tovább csúszott, és a mai nap elején 1.789,66 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Ez körülbelül 1,3%-kal alacsonyabb a tegnapi csúcsnál, az 1.845,31 dollárnál, és az árak továbbra is az 1.715 dolláros új támaszpont közelében mozogtak.

ETH/USD – Napi grafikon

A bitcoinnal ellentétben, amely a mai nap során emelkedett, az ETH még nem tapasztalta a két mozgóátlagának felfelé irányuló kereszteződését, és még mindig elég nagy a távolság közöttük.

Egyesek most úgy vélik, hogy egy esést láthatunk efelé az 1.715 dolláros padló felé, amelyet utoljára május 28-án ért el, és a bikák úgy döntenek, hogy ott lépnek be, mivel a mozgóátlagok közötti rés szűkülne.

Az cikk írásakor az ETH 1.795 dolláron állt, azonban ahogy közeledünk az NFP közzétételéhez, valószínűleg további ármozgásokat fogunk látni.

Olvastad már? Blokklánc-alapú időjárási adatokat is fog szolgáltatni az Accuweather

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.