Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 01.04.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bitcoin (BTC)

A Bitcoin (BTC) árfolyama tegnap hatalmasat esett, 24 óra alatt több mint 10%-kal változott.

Bár a kriptovaluta még nem tört be egyetlen jelentős támaszszint alá sem, lényeges elemezni ennek a lépésnek a gyökerét és azt, hogy mit jelent a piac számára.

A tegnapi összeomlás, bár egy megkérdőjelezhető jelentés okozta, technikai szempontból néhány tanulságos adatot szolgáltat.

A napi grafikon

A napi grafikonon jól látható, hogy az árfolyam hónapok óta folyamatosan magasabb csúcsokat és mélypontokat produkál, és ismét 40.000 dollár fölé emelkedik.

A bikás trend különösen azóta nyert lendületet, hogy visszatört a 200 napos mozgóátlag fölé.

Az ár azonban most olyan messze a mozgóátlag felett kereskedik, amely a 32.000 dollár körül helyezkedik el.

Ez a jelentős távolság önmagában is a BTC túlértékeltségének jele. A tegnapi esés rövid távon egy mélyebb visszahúzódás kezdete lehet a 200 napos mozgóátlag felé.

Ahhoz viszont, hogy ez a visszahúzódás megvalósuljon, előbb a 40.000 dolláros szintet kellene letörni, különben továbbra is a bikás folytatás lesz a jellemző.

A 4 órás grafikon

A 4 órás grafikon sokkal értelmesebb képet fest, és támpontokat ad arra vonatkozóan, hogy miért következett be a tegnapi esés.

Miután közel egy hónapig a 40.000 és 45.000 dolláros szintek között konszolidálódott, a BTC árfolyama a hét elején végül felfelé törte át a tartományt.

Mivel azonban a Relative Strength Index egyértelmű túlvásárolt jelzést mutatott, és ezt követően hirtelen esés következett be, a bikás elmozdulás egyértelműen egy hamis kitörés volt.

Jelenleg az árfolyam a 43.900 dollár körüli rövid távú ellenállási szintet teszteli.

Amennyiben nem sikerülne visszamásznia a szint fölé, a jövőben a 40.000 dolláros szint felé történő esés fenyegető lenne.

bitcoin

A BTC rövid távú trendjének sorsa ezután az árfolyam 40.000 dolláros területre adott reakcióján múlna.

Bitcoin finanszírozási árfolyamok

A Bitcoin 2022 decemberében a 15 000 dollárra való esést követő fellendülését érdemes volt figyelemmel kísérni. Az árfolyam egyre nagyobb lendülettel emelkedik, és a BTC most ismét 40.000 dollár felett kereskedik.

Ez a bikás trendváltás sok befektetőt és kereskedőt vonzott vissza a piacra, különösen a futures piacra, amely a spekulánsok kedvence.

Ez a grafikon a finanszírozási rátákat ábrázolja, az egyik legfontosabb mérőszámot, amikor a határidős piac hangulatának értékeléséről van szó.

Ez a metrika azt mutatja, hogy a vevők vagy az eladók összességében agresszívebben hajtják végre (taker orderek). A pozitív értékek bikás hangulatot jeleznek, míg a negatív értékek medvésnek számítanak.

A közelmúltbeli rally során a finanszírozási ráták jelentősen megugrottak, ami arra utal, hogy a befektetők nagyon optimisták voltak a jövőbeli tendenciát illetően.

A tegnapi hirtelen esés mégis csak egy nyilvánvaló mellékhatás volt. A magas finanszírozási ráták növelik a long likvidációs kaszkádok valószínűségét, ami gyors árfolyamcsökkenéshez vezet, és pontosan ez történt tegnap.

A finanszírozási ráták még mindig pozitívak, de visszatértek a konzervatívabb értékekhez, ami jó jel, mivel a határidős piac már nem túlfűtött.

Ez megnyitja az utat egy fenntarthatóbb bikás trend előtt az elkövetkező hónapokban, ha a dolgok nem változnak drasztikusan.FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!