Az Ordinals alapítója a projektet védi

-

A bitcoin maximalisták saját magukat járatják le, ha a cenzúra-ellenálló pénzügyi tranzakciókat támogatják, és azt kritizálják, ha ehelyett valaki jpeg képeket rögzítene az inscriptions tokenek segítségével.

Rodarmor szerint a maximalisták emiatt gyengének tűnnek, hiszen eleve megállíthatatlan internetes pénzként hivatkoznak a bitcoinra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin maximalista kifejezést azokra a felhasználókra mondják, akik tudják, hogy a kriptopénzek közül a bitcoin biztosítja a maximális szabadságot, önrendelkezést, és biztonságot, a többi a legjobb esetben is csak kevésbé működőképes másolat, rosszabb esetben pedig egyértelmű átverés.

A Bitcoin elsődleges célja az állam és a pénz szétválasztása, és minden más projekt, amely ezt akadályozza, közvetlenül árt az emberiségnek.

Az Ordinals protokoll lehetővé teszi, hogy a felhasználók az NFT-tokenekhez hasonló inscriptions tokeneket rögzítsenek a bitcoin blokkláncán.

Ezek az adatfájlok ugyanazt a helyet foglalják el a blokkokban, mint az utalások tranzakciói, így tulajdonképpen versenytársat jelentenek egymásnak, mivel a tranzakciós díjakat nagyon megnövelik.

A bitcoin így drágábban használható pénzként, amire eredetileg ki lett találva, mivel sokan inkább adatbázisként tekintenek rá, mint ahogyan az Ethereum működik.

Rodarmor, az Ordinals projekt alapítója egy nemrégiben publikált blogposztban osztotta meg a véleményét erről, nem meglepő módon a saját üzletét támogatva.

A maximalistákat jellemezve úgy fogalmazott, hogy a nézeteik miatt gyengének tűnnek.

„Abban hinni, hogy a bitcoin egy megállíthatatlan internetes pénz, és egyben azt mondani, hogy néhány idióta jpeg képes gondot okozni a hálózaton, egymásnak ellentmondó nézetek.”

A közösségben már megindult a beszélgetés, hogy hogyan lehetne kiküszöbölni az inscriptions tokenek rögzítését a blokkláncra, de az egyik legnagyobb ellenérv szerint ez egyfajta cenzúra lenne, és esetleg rossz precedenst teremthetne a jövőre nézve.

Az Ordinals népszerűségének növekedése számos kérdést vetett fel a bitcoin közösségében, és sokan egyfajta spamként tekintenek rá, és lehetséges hard forkról beszélnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Rodarmor szerint viszont nem kell semmit tenni, hiszen a piaci árszabás a tranzakció díjak előbb-utóbb amúgy is megfizethetetenné teszi az ilyen tokenek létrehozását, mikor az emberek hajlandóak lesznek többet fizetni a pénzügyi tranzakciók blokkba foglalásáért.

„Mindig lesznek olyan inscriptions tokenek, amelyek értékesebbek lesznek, de a protokoll összességében nem tud majd versenyezni a cenzúra-ellenálló tranzakciókkal, és a megállíthatatlan pénzzel. A Bitcoin esetében mindig is tudni lehetett, hogy előbb-utóbb megnőnek a díjak. Ideje lenne ezt elfogadni.”

Olvastad már? Ezt mondja a ChatGPT a Solana 2024-es árfolyam kilátásairól

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!