A Morgan Stanley elnöke szerint a Bitcoin nem alapvető befektetés

-

James Gorman, a Morgan Stanley ügyvezető elnöke a Bloombergnek adott nemrégiben adott interjújában fenntartásokkal nyilatkozott a Bitcoinról.

A globális pénzvilág egyik legjelentősebb alakja úgy vélekedett, hogy a kriptopénz zászlóshajója nem szolgálhat alapbefektetésként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jeges vízzel önti le a Bitcoint

Gorman szkepticizmusát fogalmazta meg a Bitcoin befektetési portfóliókban betöltött szerepével kapcsolatban, hangsúlyozva annak spekulatív jellegét.

„Soha nem értettem igazán a Bitcoin értékét, mint a értékmegőrzö egyik formáját” – mondta.

Annak ellenére, hogy elismerte, hogy egyes befektetők jelentős hozamokat értek el a Bitcoin segítségével, Gorman hangsúlyozta a benne rejlő kockázatokat, köztük a volatilitást és a szabályozási bizonytalanságokat.

Óvatosságra intett, különösen a tehetős befektetők számára, azzal érvelve, hogy a bitcoinnak az általános pénzügyi stratégiájuk minimális részét kell képeznie.

A jövő útja

A Gormannal folytatott beszélgetés túlmutatott a kriptovalutákon, kitérve a Morgan Stanley vezetése alatt álló szélesebb körű stratégiákra és jövőbeli irányokra.

Hangsúlyozta a stratégiai és kiegyensúlyozott döntéshozatal fontosságát a modern technológiával fejlődő pénzügyi világban.

Új szerepkörében Gorman felvázolta elsődleges célját: a következő vezérigazgató támogatása és a Morgan Stanley stratégiai pályájának irányítása.

A vezérigazgatói hivatali idejére és a vállalat jövőjére reflektálva Gorman bizalmát fejezte ki a cég korábbi döntései és a jövőre vonatkozó stratégiája iránt.

Hangsúlyozta az alkalmazkodóképesség, a stratégiai vízió és az új technológiák, a piaci trendek és a szabályozási környezet összetett kölcsönhatásában való eligazodás képességének jelentőségét, különösen az olyan bomlasztó innovációkkal összefüggésben, mint a Bitcoin.


Olvastad már? Boldog 15. születésnapot, Bitcoin: Az eddigi utazásáról itt olvashatsz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!