Az Etherscan felvásárolta a legnagyobb Solana explorert

-

Az Ethereum blokkláncon működő explorer egy komoly felvásárlással kezdte az új évet, és a birtokukba került a Solscan.

A cég szerint így tovább tudják növelni a szolgáltatásaikat, hogy további hálózatokat is lefedhessen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felvásárlást január 3-án jelentették be, és úgy jellemezték, mint a két cég egyesülését, amely az Etherscan terjeszkedési terveivel áll összhangban.

A Solscan 2021-ben indult útjára, és a jelenlegi adatok alapján több, mint havi három millió felhasználója van, a Twitteren pedig 23 ezer feliratkozóval rendelkeznek.

A Solscan számos funkcióval rendelkezik, amelyek ismerősek lehetnek a gyakorlott Etherscan-felhasználók számára, meg lehet nézni a címek részletes történetét, a tokeneket, a tranzakciós adatokat, valamint a különböző API-kat, NFT-ket, vagy éppen az ezekhez tartozó metaadatokat.

A felvásárlást követően az Etherscan úgy nyilatkozott, hogy a továbbiakban is semlegesen, megbízhatóan fog hozzáférést biztosítani a blokkláncok adataihoz, a felhasználók pedig idővel majd újabb funkciók bevezetésére is számíthatnak.

„A Solscan csapata az elmúlt évek során bizonyságot tett a hozzáértéséről az elemzés és az adatgyűjtés terén. A tapasztalatukkal még inkább hozzáférhetőbbé tehetjük a blokklánc információit, a platformot pedig még inkább felhasználó-baráttá. Ez az irányvonal pedig pontosan az, amelyet mi az Etherscan esetében is követünk.”

A felvásárlástól függetlenül, de azzal egy időben a SOL token, a Solana blokklánc kriptopénze nagy emelkedést produkált.

December végén a piaci kapitalizációja rövid időre még a BNB token értékét is meghaladta, miután előtt való napon maga mögé utasította az XRP-t.

Az elmúlt harminc napos periódusban a token 60%-os ralit produkált, és 2022 óta először növelte 100 dollárnál magasabbra az árfolyamát.

A Coingecko számai alapján a SOL a cikk írásakor az ötödik legnagyobb kapitalizációjú kriptopénznek számít 47 milliárd dolláros összértékkel, 97 dolláros árfolyam mellett.

Az iparágban olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a SOL idővel akár az ETH-t is maga mögé utasíthatja majd, miután a SOL token kereskedési volumene a dexeken rövid időre meghaladta az ETH volumenét is, még decemberben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Google keresésekben mindenesetre már megtörtént a trónfosztás, december végére a Solana 56, míg az Ethereum csak 50 pontos keresési aktivitást ért el.


Olvastad már? Jim Cramer komoly Bitcoin fordulatot vesz. Aggódniuk kell a bikáknak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!