Jim Cramer komoly Bitcoin fordulatot vesz. Aggódniuk kell a bikáknak?

-

Jim Cramer a közelmúltban kifejezte erős bizalmát a Bitcoin iránt, és azt állította, hogy a korábbi szkepticizmus ellenére „itt van, és itt is marad”.

Jim Cramer, a pénzügyi kommentárok egyik kiemelkedő alakja a mai napon a CNBC műsorában megosztotta a Bitcoin ellenálló képességébe és jövőjébe vetett újonnan szerzett hitét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közvetlen és néha ellentmondásos nézeteiről ismert Cramer szemléletváltása élénk vitákat váltott ki a kriptopénz közösségen belül.

A Bitcoin tartósságáról szólva Cramer hangsúlyozta,

„Ez a valami… Nem lehet megölni. És a néhai Charlie Munger, aki annyi mindenben volt olyan briliáns, vak volt ehhez… Ez egy valóság, és ez egy technológiai csoda. És azt hiszem, az embereknek el kell kezdeniük felismerni, hogy ez itt marad. A SEC szinte végig ellene volt… Ez egy figyelemre méltó visszatérés, ami váratlanul ért.”

Az SBF bukásának jelentős eseményét is sarkalatos pontként említette a kriptopénz számára.

Egy eladási esemény a láthatáron?

Cramer azt jósolja, hogy a spot Bitcoin ETF várható jóváhagyása nem biztos, hogy olyan bikás jel lesz, amire sokan számítanak.

Ehelyett inkább egy potenciális „sell-the-news” eseménynek látja, ami a jóváhagyás utáni lehetséges visszaesésre utal.

„Azok az emberek, akik ezért vannak benne, ezt egy eladási lehetőségként fogják használni” – jelentette ki Cramer.

Ez a nézet egybecseng a CryptoQuant, a kriptopénzek területén elismert elemző cég meglátásaival.

A CryptoQuant korábban már figyelmeztetett, hogy egy ilyen ETF jóváhagyása 32.000 dollárig nyomhatja le a Bitcoint, rámutatva a történelmi trendekre, ahol a Bitcoin korrekciókkal szembesült, miután jelentős mérföldköveken túl emelkedett.

Egy kontrariánus indikátor?

Annak ellenére, hogy Cramer legutóbb támogatta a Bitcoint, sok elemző továbbra is szkeptikus, és a téves előrejelzésekben szerzett tapasztalata miatt kontrarias indikátorként kezeli elemzését.

Például a októberben Cramer azt sugallta, hogy a Bitcoin jelentős visszaesés előtt áll.

Ezzel a jóslattal ellentétben a Bitcoin lenyűgöző rallyt produkált: 2023-ban 150%-kal emelkedett, és kilábalt az előző évi visszaesésből.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Cramer megkérdőjelezhető előéletét szem előtt tartva a kereskedők humorosan azt sugallják, hogy Cramer Bitcoinra vonatkozó legutóbbi pozitív álláspontja valójában egy medvés jel lehet.

Érdekes módon Cramer előrejelzésével ellentétben nem számítanak arra, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása eladási eseményt eredményezne.

Olvastad már? Várhatóan a Meme Kombat lesz a 2024-es év kripto gyöngyszeme

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!