A Solana (SOL) aggasztó forgatókönyvet prezentál a befektetők számára

-

Az Solana teljesítménye nem volt túl fényes, folyamatos korrekciós tendenciával és képtelen volt jelentős lendületet gyűjteni.

A chartot közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a SOL alsó csúcsot alakított ki, ami klasszikus előjele egy potenciális árfolyamfordulásnak, ám minden kivédhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A grafikon jelentős visszaesést ábrázol a közelmúltbeli csúcsról, az árfolyam most a mozgóátlag vonalak alatt küzd, amelyek hagyományosan dinamikus támasz- és ellenállási szintként működnek.

A mozgóátlagokat kifelé tolják, ami a Solana piaci hangulatában terjedő rossz közérzetet jelezheti.

A Relative Strength Index sem nyújt enyhülést; egy olyan középmezőnyben lebeg, amely sem a túladott visszapattanást, sem a túlvett zuhanást nem erősíti meg.

Fundamentálisan úgy tűnik, hogy a helyzet a grafikon hangulatát tükrözi.

solana
Forrás: tradingview.com

Észrevehető elmozdulás van, ahogy a tőke kezd elvándorolni a Solana-tól, és az Ethereum és a Layer-2 (L2) megoldások vélt stabilitását és kirobbanó potenciálját részesíti előnyben.

A piaci hangulat arra a meggyőződésre hajlik, hogy az L2 hálózatok jelentős növekedésre készülnek, ami beárnyékolja a Solana perspektíváit.

A Solana visszaesése részben a hálózat fogyatkozásának tulajdonítható.

Az egykor nagy sebességű és költséghatékony Ethereum versenytársként emlegetett platformnak most kihívásokkal kell szembenéznie, hogy megőrizze versenyelőnyét.

Ahogy az Ethereum ökoszisztéma a frissítésekkel és a virágzó L2 megoldásokkal egyre nagyobb lendületet vesz, a befektetői bizalomban bekövetkezett változás érezhető.

Bár a grafikonon látható árfolyam-akció borúsnak tűnhet, fontos megjegyezni, hogy a Solana utolérheti a piacot az NFT szektor rallyjának köszönhetően, amely másodszor is lendületet kapott.

Bár a jelenlegi trendek és a hangulat a Solana számára rövid távon borús kilátásokat sugallnak, a kriptoterület gyakran dacolt a várakozásokkal. Korai lenne még leírni a Solana-t.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Cardano nem tudott lenyűgözni

A piaci optimisták az ADA jelentős fellendülésére számítottak egy szimmetrikus háromszög mintaként ismert technikai alakzatot követően.

Hagyományosan egy ilyen minta azt sugallja, hogy kitörés van kilátásban, a kitörés iránya pedig jelzi a következő lehetséges trendet.

E bikás várakozások ellenére azonban az ADA árfolyammozgása erőtlen volt, és nem hozta meg azt az emelkedő hullámot, amelyre a befektetők fogadtak.

Ez csalódottságot okozott a kereskedők körében, akik azt remélték, hogy a szimmetrikus háromszög felbontása egyértelmű bikás jelzést eredményez majd.

Forrás: coinmarketcap.com

A mellékelt grafikon közelebbi elemzése azt mutatja, hogy ahogy az ADA közeledett a szimmetrikus háromszög csúcsához, a kereskedési volumen megugrott, ami azt jelezte, hogy az árfolyam jelentős elmozdulásra számít.

Ez a volumen kiugrás jellemzően azt jelzi, hogy a kereskedők a kitörésre várva pozícionálják magukat, amely az ADA esetében a korábbi trend miatt széles körben felfelé irányulónak volt várható.

A váratlan stagnálás mögött sokféle ok állhat, a makrogazdasági tényezőktől kezdve a szélesebb kriptopénzpiacon belüli befektetői hangulat megváltozásáig.

Az is lehetséges, hogy a piac már beárazta a Cardano potenciális pozitív fejleményeit, ami a „buy the rumor, sell the news” eredményhez vezetett.


Olvastad már? A jövő kriptoóriásai: 100x kiugrásra kész top 5 választás 0,20 dollár alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!