Bill Gates – Hogyan válhatsz multimilliomossá 3 lépésben (2. rész)

-

Bill Gates már bebizonyította. Olyan mennyiségű vagyont halmozott fel, amely már-már felfoghatatlan.
A pozíció azonban közel sem biztos. Őt is letaszították már a világ leggazdagabb emberének trónjáról, ahogy azt az első részben olvashattuk. Bill Gates – vagyonának köszönhetően – ötpercenként annyi pénzt keres, amennyivel egy átlagember 2 évig vígan eléldegélne.
És most nem arról van szó, hogy mit gondolunk magáról a személyről – a legfontosabb, hogy tudjunk tőle inspirációt szerezni, esetleg valami újat megtanulni.

Mi állhat a sikere hátterében?

Megkérjük a kedves olvasót, hogy gondolkozzon el a kérdésen, hátha olyan okok is felmerülnek, amelyekre mi nem gondoltunk. Örömünkre szolgál, ha ezeket megosztjátok alább, a kommentekben. Egy ilyen lehetséges indokot már bemutattunk sorozatunk előző részében.
Ahelyett, hogy a formális tudásszerzés útját választotta volna, amellyel egyenes út vezet egy jól fizető álláshoz, inkább saját vállalkozásba kezdett, és otthagyta az iskolát.

Meglátta a lehetőséget ott, ahol mások nem

Meglátta azt a lehetőséget, ami a számára kínálkozott, majd hasznot húzott belőle. Ez az a döntő tényező, amellyel másoktól eltér. Vele párhuzamosan léteztek hasonlóan tehetséges emberek is, akik képesek voltak egyazon program megírása, nagy részük azonban nem tett semmit azért, hogy megszólítsa azokat az embereket, akiknek terméküket el tudták volna adni.
Éppen ezért véljük úgy, hogy a lehetőség megragadása és megértése egyike azoknak a döntő mozzanatoknak, amelyek Bill Gates – és persze más hasonlóan eszes ember – sikere mögött állnak. Bill Gates esetében a számítógépekkel kezdődött minden. Ezek igényeltek valamilyen szoftvert – éppen azt, amit ő nemcsak létrehozott, de sikeresen értékesített is.

Azt tette, ami a leginkább érdekelte

Egy olyan szembetűnő részletről van szó, ami felett sokan csak legyintenek. Ennek ellenére hisszük, hogy elképesztő jelentősége van azt tenni, ami érdekel minket. Bill Gatesnek szerencséje volt, a sors a lehető legnagyobb lehetőséget adta neki, amikor a számítástechnika felé terelte, hiszen mély szenvedéllyel viszonyul a témához.
Ennek köszönhetően olyan dolgokkal foglalkozhatott, ami érdekelte, és amiben nem létezik unalom. A legfontosabb, hogy mindenki megfejtse a saját „szoftver”-ét, vagyis azt a dolgot, ami leírhatatlanul érdekli őt, amivel még akár bérmentve is foglalkozna.

Egy kis összeesküvés-elmélet

Nem fogjuk kerülgetni a forró kását, Bill Gates valójában maga Satoshi Nakamoto… vagyis valószínűleg. A mondatot olvasva, biztos sokan ugrottak fel vagy estek le a székről (na jó, nem).
Ha mégis, elnézést kérünk, csak kötekedtünk. Természetesen senki sem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy ki/kik Nakamoto, a Bitcoin létrehozója. Vannak más jelöltek is… Bill Gates azonban úgy lett azzá, hogy elméletileg minden adottsága megvan hozzá: Satoshi Windowst használt, csaknem egymillió ez eddig érintetlen bitcoint bányászott ki és programozó volt.
Bill Gates minden bizonnyal értelmes programozó és csapatvezető arra, hogy képes legyen egy ilyen volumenű projekt megszervezésére, miközben saját identitását – mint alkotó – titokban tartja.
Végül – a legtöbb emberrel ellentétben – semmi oka nincs arra, hogy eladjon akár egyetlen bitcoint is. Ne feledkezzünk meg arról, hogy régóta a digitális valuták rajongói közé tartozik, még ha odafigyel is arra, hogy ez ne legyen túl látványos.
A Bitcoinról egyébként korábban azt mondta, hogy jobb mint a fiat pénz.
Tudjuk – bármennyire is szeretnénk – a mai cikk sem varázsolt belőlünk egy csapásra milliomost. Hiszünk azonban abban, hogy a sikeres emberek életútjának megértése másokat is elvezethet a meggazdagodáshoz.
Ha mindez oly módon történik, hogy még élvezzük is, na az a megismételhetetlen lehetőség.

Olvastad már? ICO, IEO, STO – Mik ezek? Melyik mire való?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!