A Facebook adatai szerint a bitcoin még messze áll a globális elterjedéstől

-

A Facebook Audience Insights adatai alapján a világ lakosságának kevesebb mint 1%-a érdekelt a bitcoinban. Ennek legnagyobb részét a 34 év alatti, egyetemi végzettséggel rendelkező férfiak teszik ki.

A Facebook nagyjából 2,5 milliárd felhasználójából nagyjából 20-25 millió illik bele az „érdeklődik a Bitcoin iránt” kategóriába, amely arány a világ lakosságának nagyjából 0,3 %-a, ha azt feltételezzük, hogy ez az egész világ lakosságára reprezentatív lehet.
Annak ellenére azonban, hogy egyeseknek van internet-hozzáférésük, mégsem rendelkeznek Facebook-fiókkal, valószínűtlen, hogy az emberek több mint 0,5 %-a érdeklődne a bitcoin iránt.

A fiatal, szingli férfiak érdeklődnek leginkább a bitcoin iránt

A férfiak – különösen a fiatalok – sokkal jobban érdeklődnek a bitcoin iránt, mint a nők – az érdeklődök 76%-át teszik ki. Az adatok alapján a bitcoinrajongók leginkább a 25-34 éves korosztályban találhatók, 55 éves kor fölött pedig ritkán fordulnak elő.

Forrás: facebook.com/ads/audience-insights/

Érdekes lehet, hogy a bitcoin iránt érdeklődök 23%-kal nagyobb eséllyel egyedülállók, és 36%-kal nagyobb valószínűséggel van egyetemi diplomájuk az átlagnépességhez képest, a saját bevallású adataik alapján. 71%-uk rendelkezik felsőoktatási végzettséggel, így 6%-kal műveltebbek a globális átlagnál.
Az informatikai, számítási, matematikai és technikai szolgáltatásokban dolgozó embereket különösen érdekli a világ vezető kriptopénze – sokkal jobban, mint a pénzügyekben dolgozókat.
Az amerikai veteránok és katonák érdekeltek a legkevésbé a bitcoinban. Anthony „Pomp” Pompliano, a bitcoin heves támogatója persze kivétel erre, hiszen ő korábban Irakban szolgált.

Mely országokban támogatják a legjobban a bitcoint?

A nigériai Facebook-felhasználók érdeklődnek leginkább a bitcoin iránt, amely tovább erősíti az elméletet, hogy Nigéria nagyon érdekelt a kriptopénzben (az afrikai ország már évek óta vezeti a Google-kereséseket a „Bitcoin” címszóra).
Nigéria a világ egyik vezető bitcoinpiaca ha összehasonlítjuk az egy főre eső GDP-t és a kereskedelmi forgalmat.Az emberek leginkább az olcsó utalások miatt kedvelhetik a bitcoint.

 
Mongólia is meglepő lehet: ők a második helyet szerezték meg a legérdeklődőbb országok között. Mindezt úgy, hogy az internet-hozzáférés meglehetősen korlátozott az országban, a LocalBitcoins mongóliai piacán pedig egyetlen helyi eladó vagy vásárló sem szerepel.
Az elmúlt évek során a bányászok nagy érdeklődést mutattak a távoli ország iránt, az alacsony áramköltségek és hideg klíma miatt. Úgy tűnik, hogy a lakosság körében is elterjedt ez a fajta tevékenység.

Venezuela, a LocalBitcoins-forgalom alapján a bitcoinra leginkább átállt gazdaság. Ők a harmadikok a listán: a venezuelaiak 200%-kal nagyobb eséllyel érdeklődnek a bitcoin iránt.
A Facebook Audience Insightsnak megvannak a maga korlátai, leginkább a saját bevallású adatok pontossága miatt.
Mindezek ellenére egy dolog biztos: a Bitcoin globális közössége egyelőre jelentéktelen méretű, és egy nagyon szűk demográfiai rétegre korlátozott: a fiatal technológia iránt érdeklődő férfiakra.

Olvastad már? A hálózati aktivitás előrejelezheti a bitcoin árfolyamát

A bitcoin elterjedése fizető, vagyontárolási, vagy intézményi eszközként mindenképpen ismertebbé fogja tenni a kriptopénzt.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!