A hálózati aktivitás előrejelezheti a bitcoin árfolyamát

-

A bitcoin árfolyamának a trendjét meghatározni nem könnyű feladat. Mindenesetre néhány szakértő és kereskedő úgy véli, a Bitcoin-hálózat aktivitásának elemzésével megállapítható a várható érték.

Travis Kling: „a hálózat értéke a hálózat aktivitásából ered”

A tőzsdei elemzőknek és kereskedőknek megvannak a saját indikátoraik, amelyek pénzügyi jelentések és gazdasági elemzések alapján határozzák meg az egyes részvények értékét.

Emellett a technikai elemzés indikátorainak tömkelegét tudják felhasználni, hogy megállapítsák a trendeket, és a kereskedéshez szükséges optimális belépési pontot.
A bitcoin viszont nem egy hagyományos eszközosztály. Nincsen például negyedéves jelentés a „cégtől”, hogy mekkora profitot értek el, így az értékét sem olyan könnyű meghatározni.
Ha a BTC éppen 8099 dolláron áll, 0,24%-os csökkenés után, az most alacsony vagy magas, és mihez képest? Ahhoz, hogy megtudjuk az értékét, viszonyítási alapra van szükségünk.
A Venture Coinist október 14-i műsorában Travis Kling, az Ikigai Eszközkezelő vezető tisztségviselője, és Hans Hauge, a cég vezető elemzője beszélgettek arról, hogy a Bitcoin hálózati aktivitásának a megfigyelése mennyiben segítség a kriptopénz értékének meghatározásához.
Kling megerősítette, ez hasonlóan működik, mint a részvénypiac esetén. Ott egy részvény ára, és a részvény által osztalékként adott jövedelem áll kapcsolatban.
A bitcoin esetében pedig a hálózat aktivitása, és az árfolyam. Még korábban, egy másik interjúban ezt úgy fogalmazta meg, hogy „a hálózati eszköz értéke a hálózat aktivitásából ered”.
A Bitcoin hálózatának az értékét könnyen megtudhatjuk. Az a piaci kapitalizációjával egyenlő. Kling szerint több módszer is létezik arra, hogy megfigyeljük a hálózati aktivitást. Ezek lehetnek például az összes tranzakció, a napi tranzakciók száma, az aktív tárcák száma, vagy a hashráta.

A hashráta összefüggésben áll az árfolyammal

A hashráta a bányászok viselkedésének az indikátora. Egészen pontosan a másodpercenként lefuttatott SHA-256–algoritmusok száma, amelyet a bányászgépek végeznek. A hashráta növekedése azt jelenti, hogy növekszik a hálózatban közreműködő bányászok létszáma.
Hauge szerint így a hashráta jó eséllyel meg tudja mutatni, mikor haladja meg az árfolyam a hálózat bányászkapacitásának mértékét.
Az igazi kérdés viszont az, hogy a hashráta befolyásolja-e az árat, vagy pont fordítva történik? Hauge szerint mindkét változat igaz, „ez folyamatos ciklusként működik”. Az emberi természeten alapul, annak a visszacsatolása. De ennek van egy számszerűsíthető oldala is.
Hasonlóképpen Pedro Febrero, technológiai szakértő is hiszi, egyértelmű kapcsolat van az árfolyam és a hashráta között:

„Általában a hashráta viselkedik előrejelző indikátorként. Kivétel persze a 2012-14 közötti bikafutam, ahol először az árfolyam kezdett emelkedni, és azt csak később követte a hashráta.”

Egy másik indikátor, amelyet a szakértők említenek, a „Metcalfe törvénye”. Hauge magyarázatában „a Bitcoin egyedi tárcacímei mérőszámként szolgálnak a hálózat kiterjedését illetően. Metcalfe törvénye alapján így meg tudják mutatni a bitcoin értékét.”

Olvastad már? ICO, IEO, STO – Mik ezek? Melyik mire való?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!