Warren Davidson, az USA republikánus képviselője elmondta, hogy „sokkal jobb ötlet” lenne, ha a Facebook hozzáadná a bitcoint a Calibra tárcához, mintha saját, új valutát teremtene.

Október 11-én, a Noded Bitcoin podcastban a képviselő elmondta, hogy amikor a Facebook felfedte a Libra stabilkoint, az jól felfedte a közösségi oldal összes jelenlegi problémáját.

„Megszűrt tranzakciókat vagy szabadságot akarunk?”

Davidson szerint a júliusi kongresszusi meghallgatások csak tovább növelték a Facebookon lévő nyomást, „a legtöbb kérdés pedig nem is a Libráról szólt.”

Azt mondta, hogy a közösségi oldal csak azért indít saját valutát, hogy a felhasználók még jobban használják a jelenlegi szolgáltatásokat:

„A Facebook jelenleg is szűri a tartalmakat, egyesek szerint előítéletekkel. Mások szerint ez nagyon jó dolog, mivel megvédik a saját kis buborékjaikat. Szóval irányított beszélgetést vagy szólásszabadságot szeretnénk? Szűrt tranzakciókat vagy szabadságot szeretnénk?”

Pierre Rochard, a podcast házigazdája szerint a kongresszusi meghallgatások ideális közeg volt a megfigyelők számára – akik közül sokan a hagyományos pénzügyi szektorból érkeztek –, hogy jobban megértsék a bitcoint, és rájöjjenek egy olyan centralizált kezdeményezés problémáira, mint a Libra.

Davidson elismerte, hogy az általa megkérdezettek közül valóban sok emberre hatással volt. Azok számára azonban, akik meg vannak győződve a központi hatóságok szerepéről – mint a globális pénzügyek gondnokai –, a meghallgatások csak tovább erősítették ellentéteiket a megosztott főkönyvek és decentralizált kriptovalutákkal szemben. Még inkább azt szeretnék, hogy hevesebben lépjenek fel a kriptoszféra ellen.

A Libra mint fizetőeszköz valóban megdöntheti a jelenlegi állapotokat. Davidson kiemelte az olyan monolitikus techóriások mint a Facebook és a Google próbálkozásait arra, hogy kvázi szuverén elemekkel működjenek és ezzel tegyék próbára a kormányok erejét.

A Libra rávilágít a Facebook korábbi bukásaira

A júliusi kongresszusi meghallgatások során Maxine Waters képviselő, az USA Képviselőházának Pénzügyi Szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának elnök asszonya kapcsolatot lát a Facebook korábbi botrányai és a stabilkoin indítása között.

Waters június közepén nem sokkal a projekt bemutatása után már arra kérte a Facebookot, hogy késleltessék a Libra munkálatait.

Azt állítja, hogy a techcég „már több alkalommal bebizonyította, hogy nem tudja biztonságosan kezelni a felhasználók adatait és lehetővé tette Oroszország számára, hogy célzott hirdetéseket vásároljanak annak érdekében, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztást.”

Olvastad már? 3 hét oldalazás után a kereskedők szerint beindulhat a bitcoin

Az amerikai törvényhozók azt is megkérdezték a Facebooktól, hogyan lehetne megbízni egy olyan cégben, amit az adatkezelési botrányok miatt több mint 5 milliárd dollárra büntettek.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂