Egy amerikai képviselő szerint a Facebooknak a Libra létrehozása helyett a bitcoint kellene támogatnia

-

Warren Davidson, az USA republikánus képviselője elmondta, hogy „sokkal jobb ötlet” lenne, ha a Facebook hozzáadná a bitcoint a Calibra tárcához, mintha saját, új valutát teremtene.
Október 11-én, a Noded Bitcoin podcastban a képviselő elmondta, hogy amikor a Facebook felfedte a Libra stabilkoint, az jól felfedte a közösségi oldal összes jelenlegi problémáját.

„Megszűrt tranzakciókat vagy szabadságot akarunk?”

Davidson szerint a júliusi kongresszusi meghallgatások csak tovább növelték a Facebookon lévő nyomást, „a legtöbb kérdés pedig nem is a Libráról szólt.”

Azt mondta, hogy a közösségi oldal csak azért indít saját valutát, hogy a felhasználók még jobban használják a jelenlegi szolgáltatásokat:

„A Facebook jelenleg is szűri a tartalmakat, egyesek szerint előítéletekkel. Mások szerint ez nagyon jó dolog, mivel megvédik a saját kis buborékjaikat. Szóval irányított beszélgetést vagy szólásszabadságot szeretnénk? Szűrt tranzakciókat vagy szabadságot szeretnénk?”

Pierre Rochard, a podcast házigazdája szerint a kongresszusi meghallgatások ideális közeg volt a megfigyelők számára – akik közül sokan a hagyományos pénzügyi szektorból érkeztek –, hogy jobban megértsék a bitcoint, és rájöjjenek egy olyan centralizált kezdeményezés problémáira, mint a Libra.
Davidson elismerte, hogy az általa megkérdezettek közül valóban sok emberre hatással volt. Azok számára azonban, akik meg vannak győződve a központi hatóságok szerepéről – mint a globális pénzügyek gondnokai –, a meghallgatások csak tovább erősítették ellentéteiket a megosztott főkönyvek és decentralizált kriptovalutákkal szemben. Még inkább azt szeretnék, hogy hevesebben lépjenek fel a kriptoszféra ellen.
A Libra mint fizetőeszköz valóban megdöntheti a jelenlegi állapotokat. Davidson kiemelte az olyan monolitikus techóriások mint a Facebook és a Google próbálkozásait arra, hogy kvázi szuverén elemekkel működjenek és ezzel tegyék próbára a kormányok erejét.

A Libra rávilágít a Facebook korábbi bukásaira

A júliusi kongresszusi meghallgatások során Maxine Waters képviselő, az USA Képviselőházának Pénzügyi Szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának elnök asszonya kapcsolatot lát a Facebook korábbi botrányai és a stabilkoin indítása között.
Waters június közepén nem sokkal a projekt bemutatása után már arra kérte a Facebookot, hogy késleltessék a Libra munkálatait.
Azt állítja, hogy a techcég „már több alkalommal bebizonyította, hogy nem tudja biztonságosan kezelni a felhasználók adatait és lehetővé tette Oroszország számára, hogy célzott hirdetéseket vásároljanak annak érdekében, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztást.”

Olvastad már? 3 hét oldalazás után a kereskedők szerint beindulhat a bitcoin

Az amerikai törvényhozók azt is megkérdezték a Facebooktól, hogyan lehetne megbízni egy olyan cégben, amit az adatkezelési botrányok miatt több mint 5 milliárd dollárra büntettek.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!