A bitcoin közeleg a halloweeni ugrás évfordulójához, a történelem megismételheti önmagát?

-

A bitcoin jelenleg iránytalan, ez azonban gyorsan megváltozhat. 2015-ben, a kriptopénz váratlanul áttörte a 300 dolláros szintet, történelme során először.

A halloweeni ugrás történelmi áttörés volt

2015-ben a bitcoin értéke először haladta meg a 300 dolláros szintet, amely esemény halloweeni ugrás néven vonult be a történelembe.


Egy ilyen dömping nem lett volna meglepő 2017 után, de 2015-ben még viszonylag új volt a bitcoin, elenyésző hírnévvel. Sokkal alacsonyabb volt a forgalma, a Mt. Gox összeomlása pedig még mindig hatással volt az árfolyamra.
A halloweeni ugrás egy évvel egy hasonló esemény után valósult meg egy bálna üzletét követően. Történt ugyanis, hogy valaki 30 000 bitcoint ajánlott eladásra 300 dolláron. 2014. október 6-án, a pénz eladása megtörtént, az árfolyamok pedig meredek emelkedésbe kezdtek.
Persze a bitcoin sokkal mozgékonyabb volt, amikor még csak pár száz dollárt ért. Azonban minden év utolsó negyedéve nagy meglepetést tartogatott a hálózat számára.
A 2017-es események különösen drámaiak voltak, ekkor dőlt meg a történelmi csúcs, vagyis a 19 600 dollár.

Továbbra is reménykedhetünk az év végi csúcsban

Egy csalódást okozó harmadik negyedév után a bitcoin ismét megtörhet egy oldalazó időszakot.
A felvázolt lehetőségek nagyon változatosak – egyesek szerint akár 6000 dollárig zuhanhatunk, mielőtt hirtelen beindulnánk. A bitcoin eddig nem váltotta be a 15 000 dolláros ígéreteket, csak 13 800 dollárig emelkedett.
A bitcoin most sokkal jobb formában van, többen használják, valamint a bányászók is sokkal többen vannak, mint 2015-ben. A valuta átvészelt egy elhúzódó medve piacot, több tucat hard forkot, mégis: egyetlen valuta sem tudta megkérdőjelezni vezető pozícióját.

Egyelőre nem tudni, hogy megismétlődik-e a halloweeni ugrás. A rövid távú kilátások egyelőre nem túl biztatók az elmúlt hetek alapján. A bitcoin megcsúszott a tegnapi folyamán – 8000 dollár felé tart, és akár a 7000 dolláros szintig is eshet. Tegnap este nagyjából 2%-os mínuszban volt, ami az átlagnál nagyobb ármozgás.
A nagy különbség a haloweeni ugrás és a mostani piac között, hogy a bitcoin dominanciája jelenleg 67% – ez 2015-ben majdnem 90% volt.

Olvastad már? A hálózati aktivitás előrejelezheti a bitcoin árfolyamát

Az altkoinok fizetőképessége és befolyása sokkal nagyobb, több valuta le is tért a bitcoin ösvényéről, és önálló mozgásba kezdett.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!