A bitcoin jelenleg iránytalan, ez azonban gyorsan megváltozhat. 2015-ben, a kriptopénz váratlanul áttörte a 300 dolláros szintet, történelme során először.

A halloweeni ugrás történelmi áttörés volt

2015-ben a bitcoin értéke először haladta meg a 300 dolláros szintet, amely esemény halloweeni ugrás néven vonult be a történelembe.

Egy ilyen dömping nem lett volna meglepő 2017 után, de 2015-ben még viszonylag új volt a bitcoin, elenyésző hírnévvel. Sokkal alacsonyabb volt a forgalma, a Mt. Gox összeomlása pedig még mindig hatással volt az árfolyamra.

A halloweeni ugrás egy évvel egy hasonló esemény után valósult meg egy bálna üzletét követően. Történt ugyanis, hogy valaki 30 000 bitcoint ajánlott eladásra 300 dolláron. 2014. október 6-án, a pénz eladása megtörtént, az árfolyamok pedig meredek emelkedésbe kezdtek.

Persze a bitcoin sokkal mozgékonyabb volt, amikor még csak pár száz dollárt ért. Azonban minden év utolsó negyedéve nagy meglepetést tartogatott a hálózat számára.

A 2017-es események különösen drámaiak voltak, ekkor dőlt meg a történelmi csúcs, vagyis a 19 600 dollár.

Továbbra is reménykedhetünk az év végi csúcsban

Egy csalódást okozó harmadik negyedév után a bitcoin ismét megtörhet egy oldalazó időszakot.

A felvázolt lehetőségek nagyon változatosak – egyesek szerint akár 6000 dollárig zuhanhatunk, mielőtt hirtelen beindulnánk. A bitcoin eddig nem váltotta be a 15 000 dolláros ígéreteket, csak 13 800 dollárig emelkedett.

A bitcoin most sokkal jobb formában van, többen használják, valamint a bányászók is sokkal többen vannak, mint 2015-ben. A valuta átvészelt egy elhúzódó medve piacot, több tucat hard forkot, mégis: egyetlen valuta sem tudta megkérdőjelezni vezető pozícióját.

Egyelőre nem tudni, hogy megismétlődik-e a halloweeni ugrás. A rövid távú kilátások egyelőre nem túl biztatók az elmúlt hetek alapján. A bitcoin megcsúszott a tegnapi folyamán – 8000 dollár felé tart, és akár a 7000 dolláros szintig is eshet. Tegnap este nagyjából 2%-os mínuszban volt, ami az átlagnál nagyobb ármozgás.

A nagy különbség a haloweeni ugrás és a mostani piac között, hogy a bitcoin dominanciája jelenleg 67% – ez 2015-ben majdnem 90% volt.

Olvastad már? A hálózati aktivitás előrejelezheti a bitcoin árfolyamát

Az altkoinok fizetőképessége és befolyása sokkal nagyobb, több valuta le is tért a bitcoin ösvényéről, és önálló mozgásba kezdett.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂