Bennfentes kereskedéssel vádolják a Coinbase egyik vezetőjét

-

A tőzsde egyik korábbi menedzserét bennfentes kereskedéssel vádolják, az ügyvezető Brian Armstrong a jelenlegi információk alapján már hivatalosan is tájékoztatta erről a hatóságokat.
Ishan Wahi a vádak szerint a testvérének és az egyik barátjának adott tippeket, hogy mely kriptoeszközöket fogják majd bevezetni a tőzsdére, és ezek mikor lesznek meghirdetve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coinbase ezeket az információkat bizalmasan kezeli, mert a listázás sokszor a tokenek árfolyam-növekedésével jár.
Armstrong elmondta, hogy amint a tudomásukra jutott ez az eset, azonnal vizsgálódni kezdtek az ügyben.

„Még áprilisban kaptunk értesítést arról, hogy valószínűleg vannak, akik előre tudnak a listázásokról. Azonnal hozzáláttunk az információgyűjtéshez, és sikerült is azonosítanunk három résztvevőt. Az adatokat továbbítottuk a hatóságoknak is, az egyik gyanúsítottat pedig, aki a vállalat alkalmazásában állt, elbocsátottuk. A napokban pedig hivatalosan is megtörtént a vádemelés az ügyben.”

A SEC, az Államok tőzsdefelügyelete részletesen beszámolt a panaszról, amely szerint 2021 júniusa és 2022 áprilisa között Wahi, a cég termékmenedzsere rendzeresen informálta a testvérét és egy barátját a várható listázásokról.
Az adatok alapján a trió 25 különböző kriptoeszközt vásárolt, majd adott el nyereséggel, a listázás után.
Az elkövetéshez hamis dokumentumokkal regisztráltak felhasználói fiókokat másik tőzsdén, és olyan tárcákat hoztak létre, amelyek nem rendelkeztek előzetes tranzakciókkal, hogy így próbálják meg elrejteni a személyazonosságukat.
A vádak szerint ezzel nagyjából 1,5 millió dollárnyi profithoz jutottak.
Az Igazságügy-minisztérium szerint az elkövetők csalás és bennfentes kereskedés vádjával fognak az esküdtszék elé állni.

Olvastad már? A Rich Dad Poor Dad szerzője hatalmas válságra figyelmeztet

Forrás: dailyhodl.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!