Egyesek szerint „képmutató” a Minecraft, amiért betiltja az NFT-ket

-

„Nem hoztak fel bizonyítékokat, még azt sem mutatták be helyesen, hogy mik az NFT-k, és nem is beszéltek az NFT Worldsszel” – jegyezte meg az Animoca Brands társalapítója, Yat Siu.
Yat Siu, az Animoca Brands kripto/NFT kockázati alap óriás társalapítója „képmutatónak” nevezte a közelmúltbeli Minecraft NFT-tilalmat, és hangsúlyozta, hogy a non-fungible tokenek (NFT) az ellenkező érvek ellenére inkluzívak is lehetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Amint arról korábban több hírportál is beszámolt, a Minecraft fejlesztője, a Mojang Studios július 20-án bejelentette, hogy betilt minden NFT-integrációt a játékban.
A cég kijelentette, hogy az NFT-k ellentétesek az értékeivel, mivel elősegítik az árspekulációt, a szűkösséget, a kirekesztést és a potenciális rug pull csalásokat.
A Cointelegraph-nak nyilatkozva Siu kifejezte csalódottságát a Mojang Studiosszal kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a tiltás előtt az NFT-ket milyen kontextusban integrálták a Minecraftba.
Az NFT Worldshöz hasonló projektek, a Minecraft nyílt forráskódú szervereit használták egy olyan metaverse platform létrehozására, amely köré kripto- és NFT-ökoszisztémák épültek.
A projekt viszonylag népszerűnek tűnt, tekintve, hogy több mint 80 millió dollár értékű NFT kereskedési forgalmat generált, és állításuk szerint körülbelül 100.000 játékost számlálnak.
Az Animoca Brands társalapítója megjegyezte, miszerint képmutatónak találja, hogy a Minecraft kizárja a felhasználói bázis egy kis részét, figyelembe véve, hogy a vállalat kijelentette, értékeli a „befogadást”. Véleménye szerint az NFT-integrációk betiltása a játékokban a kirekesztést hajtják.

„Az általános nézőpont szerint ez képmutató. Az NFT-k nem ártottak senkinek a Minecraftnál, egyértelműen egy kisebbségnek számít [a közössége]. Ez nem egy olyan döntés volt, amely tényleges bizonyítékot szolgáltatott a károkozásra. Ez egy preferenciális döntés volt, pusztán egy véleményen alapulva”.

„Nem hivatkoztak bizonyítékokra, még csak azt sem mutatták meg helyesen, hogy mik azok az NFT-k, és nem is beszéltek az NFT Worlds-szel” – tette hozzá.
Bár Siu elismeri, hogy a hagyományos játékközösségben sokan nem akarnak semmit sem kezdeni az NFT-kkel, mivel félnek a játékok túlmonetizálódásától és „még kevésbé tisztességessé” válásától.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ebben az esetben a felhasználók választhattak, hogy NFT-hez kapcsolódó szervereken játszanak-e vagy sem. Egyszer sem kényszerítettek NFT-integrációkat a szokásos Minecraft-felhasználókra.
Siu hangsúlyozta, hogy a kisebbségi nézetek kizárása azt jelenti, hogy „valójában az egész közösségnek ártasz, és megfojtod annak növekedését”.
Ami az NFT-k befogadó jellegét illeti, Siu szerint az NFT-technológia vagy maga a digitális tulajdon nem segíti elő a befogadást vagy a kirekesztést, ehelyett minden azon múlik, hogy a technológia hogyan kerül alkalmazásra a közösségi értékek növelése érdekében.
Megjegyezte, hogy a megfelelő kontextusban a játékokban vagy a metaversumban lévő NFT-k a felhasználók számára a platform gazdaságának és hatalmának újraelosztását kínálhatják.
Siu szerint az NFT-k lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tokenizált részesedést szerezzenek kedvenc platformjaikban, amelyet aztán a felhasználók saját belátásuk szerint használhatnak, szemben a Web2 modellel, amelyben a felhasználóknak nem kínálnak tulajdonjogot a tartalmaik és adataik felett.

„Az NFT-k a játékhoz értéket hozzáadó játékosok gazdaságának újraelosztását szolgálják, ami ugyanilyen hatással van a játékokon belüli hatalmi dinamika decentralizálására és újraelosztására is. [Ezért] több szabadságot és hatalmat enged a közösségnek, nem pedig csak egy közösségnek.”

„A tulajdonjogok és a szabadságok összefonódnak, a következő természetes evolúció a digitális tulajdonjogok, amelyek vagy fokozzák, vagy ténylegesen létrehozzák a valódi digitális szabadságot”” – tette hozzá.

Olvastad már? Freddy Zwanzger: eddig minden Ethereum-gyilkos elbukott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!