Újabb mérföldkövet lépett át a Bitcoin Lightning Network (LN), a jelek szerint a piaci körülmények ellenére sem lassul a növekedése.

A hálózat kapacitása a tavaly novemberi, 69 ezer dolláros árfolyam mellett mért értékhez képest 34,6%-kal növelte a lekötött bitcoin mennyiségét, amely így elérte a 4290-et.

A nyilvános, bárki által használható csatornákban így mára jelentősen több bitcoin mozgatható. Különösen figyelemre méltó ez a bitcoin, és az egész kriptoipar visszahúzódásának a fényében.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Lightning Network növekedése

Az erősödést sokan annak tudják be, hogy egyre növekszik a protokollba vetett bizalom, és egyre jobban használható.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a technológia kezd a beérett fázisba jutni.

A Lightning Network egy úgynevezett második rétegű megoldás, amely a tranzakciók skálázására szolgál, gyorssá és olcsóvá téve azokat. Ennek köszönhetően egyre több felhasználási területet tud meghódítani.

El Salvado, az első ország, ahol hivatalos fizetőeszközként ismerték el a bitcoint, bevallottan azért döntött így, mert a Lightning Network segítségével a Bitcoin már a hétköznapokba is könnyen használható.

Ahogy növekszik a kapacitás, úgy még tovább bővül a felhasználási kör, és ezzel együtt növekszik az eszközosztály adopciója is.

A várakozások szerint ez fogja majd végül teljesen a mainstream részévé tenni a bitcoint, amellett, hogy értéktárolóként is egyre jobban terjed.

A Lightning Network hatásairól már a Federal Reserve Cleveland-i részlege is végzett felmérést.

„Jelentős összefüggést találtunk a LN fejlődése, és a Bitcoin hálózat telítettsége között, amely azt sugallja, hogy a LN játszik szerepet a hálózat hatékonyságának a növelésében, a bitcoin fizetőeszközként való elterjedésében. Ezt nem tudjuk más tényezővel magyarázni, nem az igény változásával van összefüggésben, és nem is a SegWit bevezetésével.”

Rövid távon jól néz ki a BTC grafikonja. A rekordárfolyamról 70%-osnál is nagyobb visszahúzódást láthattunk, és a 20 ezer dollár környéki régiókban tartózkodik az árfolyam.

Jelenleg kisebb mértékű, pár százalékos emelkedésben van az ár, amely jó hangulatot eredményez a tőzsdén.

Az árfolyamban tapasztalható nehézségek ellenére is elmondható, hogy a Lightning Network fejlesztése nem szünetel, és a hálózat új csúcsat hódít meg időről időre.

Olvastad már? Freddy Zwanzger: eddig minden Ethereum-gyilkos elbukott

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!