„Egyetlen Ethereum-gyilkos sem volt sikeres a régi időkből, és nem számítok arra, hogy bármelyikük is sikerrel járjon” – mondta a Blockdaemon Ethereum-vezetője a Cointelegraph-nak.

Freddy Zwanzger, a Blockdaemon ETH-ökoszisztémájának vezetője úgy véli, hogy az Ethereum az elkövetkező években is meg fogja tartani vezető pozícióját a kriptoökoszisztémában, köszönhetően az okosszerződések platformjaként való hasznosságának és a hálózat fúziót követő frissítéseinek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Zwanzger a Cointelegraph-nak az Ethereum Community Conference (EthCC) során ezen a héten tartott konferencián beszélt:

„Továbbra is vezető szerepet fog betölteni. Úgy értem, nyilvánvalóan ez az első és legfontosabb okosszerződés-platform, és ez nem fog változni”.

A Blockdaemon egy intézményi szintű blokklánc-infrastruktúra platform, amely csomópontüzemeltetést és infrastrukturális eszközöket kínál blokkláncprojektek számára.

A Blockdaemon munkatársa célba vette az úgynevezett „Ethereum-gyilkosokat” – a konkurens első rétegű blokkláncokat – is, amelyek megpróbálták ledönteni az Ethereumot vezető pozíciójából, de nem jártak sikerrel.

„Egyetlen Ethereum-gyilkos sem volt sikeres a régi időkből, és nem számítok arra, hogy bármelyikük is sikerrel járjon.”

Az „Ethereum-gyilkosokként” emlegetett kriptoprojektek közé tartozik többek között a Solana, a Cardano, a Tezos és a Polkadot. Számos ilyen blokklánc alacsonyabb díjakkal és gyorsabb tranzakciókkal kecsegtet, de kevesebb aktív fejlesztővel rendelkezik, és bizonyos blokkláncoknál kisebb hangsúlyt fektetnek a decentralizációra.

A mai napig egyiknek sem sikerült kiszorítania az Ethereumot a piaci tőkeértéket tekintve a második helyről. A Cardano és a Solana jelenleg a nyolcadik és kilencedik helyen áll, a Polkadot a 11., míg a Tezos a 37. helyen szerepel a Coinmarketcap szerint.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Zwanzger úgy véli, hogy a közelgő egyesülés tovább fogja lendíteni az Ethereumot előre és felfelé a technológia és az ár tekintetében.

„Nagyon sok jó dolog van benne, mint például a környezetbarátiság, [és] mindenféle dolog, ami sok ember számára előnyös. A stake-elés lehetőségével még vonzóbbá válik” – mondta.

„Az erő és az elkötelezettség jele, hogy az útiterv megvalósul.”

Az Ethereum Merge magában foglalja az energiaigényes proof-of-work (PoW) bányászati konszenzusról a proof-of-stake (PoS) modellre való áttérést, és az előzetes tervek szerint szeptember 19-e körül kerül bevezetésre.

Zwanzger azonban elismerte, hogy az Ethereum nagy jövőbeli kihívása továbbra is a skálázhatóság lesz.

„Az Ethereum eredeti ütemterve a shardingra összpontosított, de ez már nem annyira van így. Most egy roll-up-központú útitervünk van, tehát a skálázás egy második rétegű megoldásokon keresztül történik”.

A „proof-of-work” konszenzusmodell jelenleg lehetővé teszi, hogy a blokklánc másodpercenként 15-20 tranzakciót (TPS) dolgozzon fel a Blockchair adatai szerint.

A másodpercenkénti tranzakciók számának kvantumugrása valamikor 2023-ban várható, amikor az Ethereum-hálózat bevezeti a shardingot.

A sharding egy többfázisú fejlesztés, amely az Ethereum skálázhatóságának és kapacitásának javítását szolgálja azáltal, hogy a teljes hálózatot több részre osztja a hálózati kapacitás növelése érdekében.

A sharding kéz a kézben fog működni a második rétegű megoldásokkal a hálózat skálázhatóságának további „felturbózása” érdekében.

A shardingot követően Vitalik Buterin társalapító állítása szerint a hálózat akár 100.000 TPS tranzakciós sebességre is képes lesz.

Olvasatad már? Csökken a félelem a kriptopiacon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!