Csökken a félelem a kriptopiacon

-

73 nap után a Crypto Fear and Greed Index végre kikerült az „extrém félelem” zónából, ami egybeesik a BTC 19%-os heti emelkedésével, ahogy a bikák visszatérnek a piacra.
A Crypto Fear and Greed Index kedden az „extrém félelem” szintről csupán „félelmetes” szintre lépett, elérve a 100-ból 30-as értéket. Azóta kissé tovább emelkedett, és a jelenlegi 31-es pontszámot érte el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az index a teljes kriptopiac aktuális hangulatát elemzi, 0 és 100 között pontozva.
Az index elsősorban a BTC-piac volatilitásán, volumenén és dominanciáján, a közösségi média hangulatán, felméréseken és keresési trendadatokon alapul.
A Santiment elemzőcég a Twitteren megjegyezte, hogy a kereskedők hangulata változik, és kezdenek a kriptopénz hosszú távú kitörése felé tekinteni.
A cég szerint a BTC átlagos finanszírozási aránya a tőzsdéken az elmúlt két hónap legmagasabb szintjét érte el, ahogy a BTC árfolyama 23 600 dollár fölé emelkedik – ami azt jelezheti, hogy a Fear of Missing Out (FOMO) szintén jelen van.


A Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz továbbra is optimista a vezető kriptopénzzel kapcsolatban. Kedden elmondta, hogy várakozásai szerint a BTC a következő 5 évben 500 000 dollár fölé emelkedhet.

„Ez a történet két dologról szól – az elfogadásról és a globális gazdaságról. És bár ez egy döccenő az elfogadásban, ez biztosan nem jelent fordulatot. Továbbra is látunk olyan intézményeket, amelyek még nem kapcsolódtak be, de akik ebben lehetőséget látnak.”

Novogratz is úgy véli, hogy „a legrosszabb már megtörtént”, és „most újraépítjük a helyzetet, néhány jó nappal a sorban”.
Másrészt a Grayscale „Bear Markets in Perspective” jelentése szerint a jelenlegi medvepiac még 250 napig tarthat.
A Finder termék-összehasonlító platform hasonló előrejelzést tett egy július 12-i BTC-előrejelző felmérés részeként: a Finder öt fintech szakembere és 53 iparági szakértő azt tippelte, hogy a BTC 13 676 dolláron fogja elérni a mélypontját, mielőtt 2025 előtt 100 000 dollár, 2030-ig pedig 300 000 dollár felé veszi az irányt.

Olvastad már? Lopott árammal működő Bitcoin-bányát találtak az ukránok a fronton

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!