Lopott árammal működő Bitcoin-bányát találtak az ukránok a fronton

-

Ukrajna legfőbb bűnüldöző szerve lefülelt egy illegális kriptovaluta-bányászati létesítményt Harkiv régióban.
A kriptofarm üzemeltetői nagy mennyiségű lopott áram felhasználásával coinokat bányásztak, veszélyeztetve ezzel a kritikus infrastruktúrák energiaellátását – közölte az ügynökség.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Illegális bányászati farmot találtak a háború sújtotta Harkiv régióban

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) tisztviselői felfedeztek és bezártak egy földalatti kriptobányászati központot a keleti Harkiv régióban, az ukrán hadsereg és a megszálló orosz erők közötti katonai harcok színhelyén.
Az akciót az SBU kiberbiztonsági osztálya hajtotta végre az Ukrán Nemzeti Rendőrséggel együttműködve, a kijevi Holoszijevi Kerületi Ügyészség felügyelete alatt.
A kedden közzétett sajtóközlemény szerint a kriptovalutafarm ipari mennyiségű, több százezer hrivnya (több ezer dollár) értékű lopott áramot fogyasztott.
Az ukrán hatóságok szerint a bányászati művelet potenciálisan komoly fennakadásokat okozhatott volna a frontvonal közelében lévő lakónegyedek és kritikus infrastrukturális létesítmények energiaellátásában.
A nyomozók feltárták, hogy a bányászati hardvert több helyi lakos telepítette egy bérelt raktárban, Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv közelében. A bányagépeket mindenféle engedély nélkül csatlakoztatták a hálózatra.
Az elvégzett házkutatások során az Ukrán Biztonsági Szolgálat ügynökei az illegális tevékenységre utaló egyéb bizonyítékok mellett számítógépeket és speciális berendezéseket foglaltak le.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A folyamatban lévő előzetes vizsgálat részeként először is értesítik az illegális kriptobányászat feltételezett szervezőit. Ezt követően az ügyet a bíróságon fogják felülvizsgálni.
Az elmúlt években Ukrajna regionális vezető szerepet töltött be a kriptó bevezetésében, és a kijevi kormány lépéseket tett a virtuális eszközökkel való tranzakciók legalizálására. A kriptobányászat azonban további szabályozásra szorul, mivel még mindig szürke zónának számít.
Az SBU az ország villamosenergia-hálózatát kihasználó bányászok ellen indított eljárást, és tavaly óta számos kriptofarmot zárt le különböző régiókban.
Más illegális, kriptóval kapcsolatos tevékenységek is célkeresztbe kerültek. Tavaly például számos online kriptotőzsdét blokkoltak, amelyek állítólag pénzt küldtek orosz pénztárcákba.

Olvastad már? Egy svéd miniszter szerint a bitcoin-bányászat nem túl hasznos

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!