Lopott árammal működő Bitcoin-bányát találtak az ukránok a fronton

-

Ukrajna legfőbb bűnüldöző szerve lefülelt egy illegális kriptovaluta-bányászati létesítményt Harkiv régióban.
A kriptofarm üzemeltetői nagy mennyiségű lopott áram felhasználásával coinokat bányásztak, veszélyeztetve ezzel a kritikus infrastruktúrák energiaellátását – közölte az ügynökség.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Illegális bányászati farmot találtak a háború sújtotta Harkiv régióban

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) tisztviselői felfedeztek és bezártak egy földalatti kriptobányászati központot a keleti Harkiv régióban, az ukrán hadsereg és a megszálló orosz erők közötti katonai harcok színhelyén.
Az akciót az SBU kiberbiztonsági osztálya hajtotta végre az Ukrán Nemzeti Rendőrséggel együttműködve, a kijevi Holoszijevi Kerületi Ügyészség felügyelete alatt.
A kedden közzétett sajtóközlemény szerint a kriptovalutafarm ipari mennyiségű, több százezer hrivnya (több ezer dollár) értékű lopott áramot fogyasztott.
Az ukrán hatóságok szerint a bányászati művelet potenciálisan komoly fennakadásokat okozhatott volna a frontvonal közelében lévő lakónegyedek és kritikus infrastrukturális létesítmények energiaellátásában.
A nyomozók feltárták, hogy a bányászati hardvert több helyi lakos telepítette egy bérelt raktárban, Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv közelében. A bányagépeket mindenféle engedély nélkül csatlakoztatták a hálózatra.
Az elvégzett házkutatások során az Ukrán Biztonsági Szolgálat ügynökei az illegális tevékenységre utaló egyéb bizonyítékok mellett számítógépeket és speciális berendezéseket foglaltak le.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A folyamatban lévő előzetes vizsgálat részeként először is értesítik az illegális kriptobányászat feltételezett szervezőit. Ezt követően az ügyet a bíróságon fogják felülvizsgálni.
Az elmúlt években Ukrajna regionális vezető szerepet töltött be a kriptó bevezetésében, és a kijevi kormány lépéseket tett a virtuális eszközökkel való tranzakciók legalizálására. A kriptobányászat azonban további szabályozásra szorul, mivel még mindig szürke zónának számít.
Az SBU az ország villamosenergia-hálózatát kihasználó bányászok ellen indított eljárást, és tavaly óta számos kriptofarmot zárt le különböző régiókban.
Más illegális, kriptóval kapcsolatos tevékenységek is célkeresztbe kerültek. Tavaly például számos online kriptotőzsdét blokkoltak, amelyek állítólag pénzt küldtek orosz pénztárcákba.

Olvastad már? Egy svéd miniszter szerint a bitcoin-bányászat nem túl hasznos

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!