Az egyik kereskedő szerint véget ért a bitcoin parabolikus csökkenése

-

A kriptoreneszánsz a bitcoin árfolyamát egy jelentős ellenállás és hosszú távú trendvonal felé irányította, amely most egy nagyon szükséges erőfitogtatás volt.
A Bitcoin (BTC) július 20-án a 24.000 dollárt vette célba, miután egy éjszakai szilárd nyereség a bikákat ismét nyeregbe helyezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A parabolák megsértették

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, amint az átlépte a 23.800 dolláros szintet, ami június 13. óta a legmagasabb.
A várakozásokkal ellentétben a kriptó egy órán belüli „fake-out”-on túli fellendülést produkált, mivel a kockázati eszközök profitáltak a csökkenő dollárerősségéből.
Az amerikai dollárindex (DXY) és a bitcoin közötti inverz korreláció a nap folyamán továbbra is a középpontban maradt, mivel a zöldhasú a megelőző hét végén húszéves csúcsokról mászott le.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

„A dollár ma egy szép ütést kap a medvéktől” – mondta a népszerű kereskedő, Crypto Tony a Twitter-követőinek, amikor a kitörés formát öltött:


Elemzőtársa, Wolf eközben a DXY 2022-ben fennálló „parabolikus trend” lebontását szemlélte. Ugyanakkor a népszerű kereskedő, Jibon elemzése szerint a BTC/USD számára véget ért az a parabolikus futás, amely a makromélypontok felé lökte az árfolyamot.


Ezek a „várakozások” egy olyan stratégiára utaltak, amely a BTC/USD 40.000 dollárig történő emelkedését prognosztizálta, mielőtt egy újabb medvés fázis újabb makrofenenkére kellene számítani.

A főbb trendvonalak hirtelen tesztelésre kerülnek

Visszatérve a jelenlegi árfolyammozgásra, a jelentőséget eközben a döntő trendvonalak áttörése jelentette.
Ezek között volt a 200 hetes mozgóátlag (WMA) 22.800 dollárnál és a Bitcoin realizált ára 21.934 dollárnál július 19-én, ahogy azt a Glassnode on-chain cég adatai is megerősítették.
Mindkettő a Bitcoin-medvepiacok klasszikus eleme. A BTC/USD általában ezek alatt kullog, miközben megőrzi a szinteket mint alapvető támaszt.
A figyelem így a heti zárásra összpontosult, amely megerősítené a 200 WMA-ból való kitörést.

Olvastad már? Ha történelmileg nézzük, még 250 nap lehet hátra a medvepiacból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!