675 dollárig is eshet az ETH?

-

A Finder platform által megkérdezettek összességében úgy vélik, hogy az ETH ára még idén le fog esni 675 dollárig.
2022 tekintetében így jelentős mértékbe csökkentek a célszámok, hiszen korábban még úgy szavaztak, hogy idén év végére 1711 lesz az árfolyam, 2025-re 5739-et gondoltak ki, 2030-ra pedig 14412 dolláros árfolyamot jósolnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Finder ár-összehasonlító portál a hét elején frissítette az előrejelzéseit, hogy a legfrissebb heti és negyedéves felmérések eredményeit is bemutassa.
A mostani számokhoz 54 iparági szakértőt kérdeztek meg, hogy szerintük hogyan fog alakulni az Ethereum teljesítménye a következő évek során.
A válaszadók így alakították ki a fentebb leírt számokat, de kiemelték, hogy ez előtt még le fog érni az árfolyam a 675 dolláros pontra.

„Az ETH tartása 2030-ig akár gyümölcsözőnek is bizonyulhat, de úgy véljük, rövid távon nehézségekkel lehet szembesülni. Az árfolyam alj akár 675 dollárig is csökkenhet.”

Idei csúcsárfolyamnak a szavazók a 2673 dollárt jelölték meg. Ezek a tippek lényegesen alacsonyabbak az előzőleg elképzelt számoknál.
Ugyanezek a szakértők idén januárban még úgy gondolták, hogy 2030-ra 26388 dollár lesz az ETH, áprilisban csökkentették a várakozásaikat 23372 dollárra, most, júliusban pedig már 14412 dollárt tudnak elképzelni.

„Az ETH ára még mindig nagyon szorosan követi a BTC mozgását. Idén várhatóan megtörténik az Egyesítés, és ezzel valószínűleg a korreláció is megszűnik az árfolyam tekintetében. A makrogazdasági mutatók viszont nagy jelentőségűek, és ez nem fest túl jó képet a rövid távú mozgásokról. 2030-ra viszont úgy véljük, az ETH ára elérheti a 15 ezer dolláros régiót, köszönhetően a deflációs modellnek és a skálázódásnak.”

A kriptosajtót nemrégiben járta be a hír, hogy a fejlesztők szerint az Egyesítés, az Ethereum átállása egy proof of stake blokkláncra, már akár idén szeptemberben megtörténhet.

„Mindenki azt várja, hogy mikor történik már meg az Egyesítés. Egyértelműen nagy hatása lesz az árra, nagyobb, mint a BTC teljesítményének, és remélhetőleg a centralizált pénzügyi szolgáltatások bedőlése nem ejt addig túl nagy sebeket a közösségen.”

A megkérdezettek nagyjából ugyanolyan mértékben gondolják, hogy venni vagy eladni kellene most az ETH-ból, mindössze 16% gondolja azt, hogy mindenképpen az eladás a jó döntés.
A felmérés során a Finder egyetemi professzorokat, tőzsdei vezetőket, kriptós elemzőket és kutatókat kérdezett meg, számos, a kriptoiparban működő vállalkozás vezetője mellett.
Ez alapján döntötték el, hogy szerintük mennyi is lesz majd az ára az ethernek. Az ETH mindenesetre 44%-ot erősödött az elmúlt hét nap során.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!