Elon Musk: a Tesla a kínai covid-lezárások miatt adta el a bitcoinjait

-

A legutóbbi eredménybeszámoló során Musk azt mondta, hogy a lépés célja a Tesla készpénzállományának maximalizálása lenne.
A Tesla mai eredménybeszélgetésén Elon Musk vezérigazgató elmagyarázta, hogy miért adta el a vállalat a Bitcoin-állományának 75%-át, mintegy 936 millió dollár értékben, ahogyan azt a második negyedéves eredménybeszámolójában megjegyezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Az ok, amiért eladtuk a Bitcoin-állományunk egy részét, az volt, hogy bizonytalanok voltunk, mikor enyhülnek a covidjárvány okozta kínai lezárások” – mondta Musk a megbeszélésen, majd hozzátette:

„Fontos volt számunkra, hogy maximalizáljuk a készpénzpozíciónkat, tekintettel a kínai covidlezárások bizonytalanságára.”

Bár Kína május végén enyhítette a covidkorlátozásokat a nagyvárosokban, az esetek megugrása Pekingben és más kulcsfontosságú régiókban arra késztette a kormányt, hogy néhány héttel később újra bevezesse a szabályokat. E hónap elején Sanghajban tömeges teszteléseket és zárlatokat vezettek be.
Ennek eredményeképpen Kína „zéró covid politikája” ismét próbára van téve, ami újabb figyelmeztetéseket váltott ki a nagyobb gazdasági ellenszél tekintetében. A Reuters jelentése szerint a világ második legnagyobb gazdasága a második negyedévben az első negyedévhez képest mind az ipari termelés, mind a fogyasztói kiadások terén jelentősen visszaesett.
A megbeszélésen kifejtették, hogy a Telsa a Bitcoin-állományának nagy részét fiatra váltotta át realizált nyereségért, ami 106 millió dolláros költséget nettósított az eredménykimutatásban (nyereség és veszteség), és a célzott létszámleépítésekhez kapcsolódó szerkezetátalakítási kiadások között szerepel.
Az eladás ellenére Musk elmondta, miszerint a Tesla nyitott arra, hogy a jövőben növelje BTC-állományát.
„Ezt nem úgy kell felfogni, mint valamiféle ítéletet a Bitcoinról” – mondta, hozzátéve, hogy a Tesla nem adta el egyetlen Dogecoinját sem.
Az ezt követő kérdezz-felelek során Musk azt mondta, hogy a kriptopénz nem olyasmi, amiről a vállalat sokat gondolkodik, mindössze „a mellékszál mellékszála”, és egy utólagos gondolat a vállalat számára.
Musk tisztázta, hogy a Tesla elsődleges célja „a fenntartható energia megjelenésének felgyorsítása”.

Forrás: Decpryt.co

Olvastad már? 675 dollárig is eshet az ETH?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!