Elon Musk: a Tesla a kínai covid-lezárások miatt adta el a bitcoinjait

-

A legutóbbi eredménybeszámoló során Musk azt mondta, hogy a lépés célja a Tesla készpénzállományának maximalizálása lenne.
A Tesla mai eredménybeszélgetésén Elon Musk vezérigazgató elmagyarázta, hogy miért adta el a vállalat a Bitcoin-állományának 75%-át, mintegy 936 millió dollár értékben, ahogyan azt a második negyedéves eredménybeszámolójában megjegyezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Az ok, amiért eladtuk a Bitcoin-állományunk egy részét, az volt, hogy bizonytalanok voltunk, mikor enyhülnek a covidjárvány okozta kínai lezárások” – mondta Musk a megbeszélésen, majd hozzátette:

„Fontos volt számunkra, hogy maximalizáljuk a készpénzpozíciónkat, tekintettel a kínai covidlezárások bizonytalanságára.”

Bár Kína május végén enyhítette a covidkorlátozásokat a nagyvárosokban, az esetek megugrása Pekingben és más kulcsfontosságú régiókban arra késztette a kormányt, hogy néhány héttel később újra bevezesse a szabályokat. E hónap elején Sanghajban tömeges teszteléseket és zárlatokat vezettek be.
Ennek eredményeképpen Kína „zéró covid politikája” ismét próbára van téve, ami újabb figyelmeztetéseket váltott ki a nagyobb gazdasági ellenszél tekintetében. A Reuters jelentése szerint a világ második legnagyobb gazdasága a második negyedévben az első negyedévhez képest mind az ipari termelés, mind a fogyasztói kiadások terén jelentősen visszaesett.
A megbeszélésen kifejtették, hogy a Telsa a Bitcoin-állományának nagy részét fiatra váltotta át realizált nyereségért, ami 106 millió dolláros költséget nettósított az eredménykimutatásban (nyereség és veszteség), és a célzott létszámleépítésekhez kapcsolódó szerkezetátalakítási kiadások között szerepel.
Az eladás ellenére Musk elmondta, miszerint a Tesla nyitott arra, hogy a jövőben növelje BTC-állományát.
„Ezt nem úgy kell felfogni, mint valamiféle ítéletet a Bitcoinról” – mondta, hozzátéve, hogy a Tesla nem adta el egyetlen Dogecoinját sem.
Az ezt követő kérdezz-felelek során Musk azt mondta, hogy a kriptopénz nem olyasmi, amiről a vállalat sokat gondolkodik, mindössze „a mellékszál mellékszála”, és egy utólagos gondolat a vállalat számára.
Musk tisztázta, hogy a Tesla elsődleges célja „a fenntartható energia megjelenésének felgyorsítása”.

Forrás: Decpryt.co

Olvastad már? 675 dollárig is eshet az ETH?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!