Michael Saylor a Twitteren viccelődött Elon Muskkal

-

A MicroStrategy vezérigazgatója egy olyan tweetszálat tett közzé, amely látszólag Elon Musknak szól, miután a Tesla EV-cége eladta Bitcoin-részesedéseinek 75%-át.
Röviddel azután, hogy az elektromos autókat gyártó Tesla nyilvánosságra hozta, hogy eladta Bitcoin-állományának háromnegyedét, Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Twitteren így kalkulált:

„Ha eladod a bitcoinjaid 75%-át, akkor már csak 25% marad a bitcoinjaidból.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MicroStrategy vezérigazgatója látszólag Elon Musk cégének bejelentésén viccelődött, miszerint az elmúlt hónapokban Bitcoin-állományának 75%-át mintegy 936 millió dollárnyi fiat valutára cserélte, amint az a második negyedéves eredményjelentésben kiderült.


A Bitcoin egyik leghangosabb szószólója, Saylor többször hangsúlyozta a MicroStrategy saját elkötelezettségét a Bitcoin mellett, még akkor is, amikor a kriptopiac 2022-ben visszaeséseket élt meg.
A szoftvergyártó vállalat 129.699 bitcoint birtokol (ami jelenlegi árfolyamon mintegy 2,9 milliárd dollárt ér); Saylor kijelentette, hogy a cég „úgy alakította ki a mérlegét”, hogy továbbra is tartani tudja a bitcoint „a viszontagságokon keresztül”.
A MicroStrategy a kriptopiaci medvepiac alatt is folytatta a vásárlást; júniusban Saylor elárulta, hogy a vállalat további 480 Bitcoint vásárolt mintegy 10 millió dollárért, érménként átlagosan 20.000 dollár körüli áron.


A Tesla és Musk inkább on-off kapcsolatban állt a Bitcoinnal, mióta a vállalat 2021 februárjában 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt a kriptopénzből – miután Saylor tanácsot adott Musknak a Bitcoin megvásárlásához.
A lépés hatására a Bitcoin árfolyama 43.000 dollárra, az akkori történelmi csúcsra szökött fel, miközben Musk a Twitteren a Bitcoin és a Dogecoin bajnoka lett.
A Tesla a befektetés idején bejelentette, hogy az ügyfelek Bitcoinból is megvásárolhatják majd az autóit, de néhány hónappal később a vállalat megfordította álláspontját, a kriptovaluta magas energiafogyasztására és környezeti hatásaira hivatkozva.
A vállalat azonban közölte, hogy továbbra is megtartja a bitcoinját, és visszaállítja a bitcoinvásárlást, ha a bányászat átáll fenntarthatóbb energiaforrások használatára.
Egy héttel később Musk „gyémántkezű” emojikat tweetelt, amelyeket jellemzően a befektetők használnak arra utalva, hogy medvepiac esetén is maradnak, sőt vásárolnak is. Ma Saylor ugyanezt az emojisorozatot posztolta, egy újabb nyilvánvaló utalásként Muskra.


Ahogy arról a Kriptoworld.hu ma beszámolt, a Tesla legutóbbi eredménybeszámolóján Musk kifejtette, hogy a vállalat a kínai zárlatok okozta pénzügyi zavarok miatt eladta a bitcoinban lévő pozícióját. Azt mondta: „fontos volt számunkra, hogy maximalizáljuk a készpénzpozíciónkat”.
Musk azt is elmondta, hogy ő és a Tesla nyitott arra, hogy a jövőben növelje a vállalat Bitcoin-tulajdonát, és hogy a Tesla nem adta el a Dogecoinban lévő befektetését. A tanácskozáson a milliárdos hangsúlyozta, hogy a kriptopénzek a Tesla számára  „a mellékszálak mellékszála”.
Forrás: Decrypt

Olvastad már? Elon Musk: a Tesla a kínai covid-lezárások miatt adta el a bitcoinjait

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!