Újabb fordulat a Ripple perében

-

Miközben a Ripple elleni per tovább folyik, a SEC azt szeretné, ha a Ripple-t támogató egyes tanácsadókat eltiltanák attól, hogy jogi segítséget nyújtsanak a védelemnek.
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) megpróbálja megakadályozni, hogy az XRP tulajdonosai segítsék a Ripple védelmét, és John E. Deaton ügyvédet eltiltani az eljárásban való további részvételtől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozó hatóság kedden benyújtott hivatalos kifogásában ellenezte azt a döntést, hogy John E. Deaton ügyvéddel együtt 1746 XRP-tulajdonost ismerjenek el „amici curiae”-ként, azaz egyfajta tanácsadóként.
Az amici (többes számban: amici curiae) a „bíróság barátját” jelenti – olyan személy vagy szervezet, aki nem érintett fél egy jogi ügyben, de információval, szakértelemmel vagy meglátásokkal segítheti a bíróságot. Ebben az esetben a Ripple védelmének támogatására.
Deaton eskü alatt tett nyilatkozatot, amelyeket a token-tulajdonosok írtak alá, és amelyek lényegében azt állítják, hogy a SEC Ripple elleni perének áldozatai az elmaradt nyereség miatt.
A birtokosok azt állítják, hogy vagy nem vállaltak jogi felelősséget az XRP megvásárlásáért, vagy befektetési céllal vásárolták a tokeneket, vagy nem a vállalat és képviselői által tett ígéretek alapján vásároltak.
Az XRP-tulajdonosokkal szembeni kifogásában azonban a bizottság azt állította, hogy a szigorúan jogi kérdéseken kívül próbálnak tevékenykedni.

„A kérelmezők nem javasolnak jogi kérdésekről szóló tájékoztatót. Ehelyett bizonyos tényeket tanúsító, eskü alatt tett nyilatkozaton alapuló érveket kívánnak előterjeszteni.”

A bizottság Deaton állítólagos fenyegetéseire hivatkozott a SEC korábbi elnöke, Jay Clayton ellen, mint indok arra, hogy elutasítsa őt, mint tanácsadót.
A SEC csatolt egy június 7-én kelt, Torres bírónak címzett, szerkesztett levelet, amely egy 2021-ben készült YouTube-videót idéz, amelyben Deaton kijelentette, hogy „talán oda kell mennie és ki kell pofoznia a [trágárságot] Jay Clayton volt SEC-elnökből”.
Az XRP-tulajdonosoknak és Deatonnak július 25-ig kell nyilvános választ benyújtaniuk a SEC kifogására.
A Ripple egy blokkláncvállalat, amely az XRP tokent bocsátja ki. A SEC egy folyamatban lévő, 2020-ban indult bírósági eljárásban azt állította, hogy a Ripple és vezetői, Brad Garlinghouse és Christian Larsen be nem jegyzett értékpapírként értékesítették az XRP-t.
Eközben Deaton azt állította, hogy a SEC következetlenül alkalmazta a törvényt a Ripple-lel, Garlinghouse-szal és Larsennel szemben.
A Twitteren közzétett nyilatkozatában az ügyvéd kifejtette, hogy ha a SEC valóban úgy gondolná, hogy az XRP értékpapír, akkor a Ripple ellen tiltó végzést nyújtott volna be, és a két vezető és Jed McCaleb ellen a tokenek értékesítésétől való eltiltást rendelte volna el. A Ripple társalapítója, Jed McCaleb kilencmilliárd XRP-t adott el, mióta 2014-ben elhagyta a vállalatot.


Az ügy kimenetele meghatározhatja, hogy az XRP értékpapírnak minősül-e. Ha a bíró a SEC javára dönt, az precedens lehet, amire a bizottságnak szüksége van ahhoz, hogy jogi lépéseket tegyen más kriptoprojektek ellen, amelyek a Ripple-hez hasonlóan tokeneket értékesítettek.

Olvastad már? Elon Musk: a Tesla a kínai covid-lezárások miatt adta el a bitcoinjait

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!