A blokkláncalapú focirajongói tokenek is beindultak, és most Lengyelország legsikeresebb klubja vág bele a kriptóba.

A blokkláncalapú futballrajongói tokenek Európa-szerte történő sebes terjedése folytatódott hétfőn, amikor Lengyelország legsikeresebb futballklubja szerződést kötött egy erre szakosodott fintechvállalkozással, a Chilizzel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A lengyel bajnokság győzelmi rekordját tartó Legia Warsaw futballcsapat saját tokent indít a Socios rajongói platformon.

A ’LEG’ névre keresztelt rajongói token várhatóan a következő hónapokban indul, és célja, hogy szavazati jogot biztosítson a klub különféle döntéseiről.

A tokentulajdonosok exkluzív játékokban, versenyeken és VIP-eseményeken is részt vehetnek. A tokenek kínálata 5 millió db lesz.

A Legia Warsaw csapata a 21. az európai futballóriások közül, akik már csatlakoztak a Socioshoz, és saját rajongói tokent hoztak létre.

Nagyobb futballcsapatok, mint az FC Barcelona, ​​a Juventus és az AC. Milan, mind indítottak már klubszintű rajongói tokent a Chiliz blokkláncon.

Dariusz Mioduski, a Legia Warsaw tulajdonosa optimistának tűnt a blokklánc és a tokenizáció által kínált új technológiát illetően.

„Az úttörő megoldások és az új technológiák, amelyek egyedülálló lehetőségeket kínálnak rajongóinknak a klubunk életében való aktív részvételre, pontosan azok a területek, amelyekben fejlődni akarunk.” – mondta Mioduski,

hozzátéve:

„Hisszük, hogy a legnépszerűbb focicsapat Európa ezen részén kétségtelenül a Legia Warsaw, ami lehetővé teszi a Socios.com számára, hogy nemcsak Lengyelországban, hanem a nemzetközi színtéren is sok rajongót szerezzen.”

Alexandre Deyfus, a Socios.com és a Chiliz alapítója üdvözölte a Legia Warsaw csapatát a Socios platformon.

„Hamarosan a világ minden tájáról érkező Legia-rajongók eszközt kapnak arra, hogy közelebb kerüljenek kedvenc klubjukhoz, és szavazásokon befolyásolhassák a csapat döntéseit. Ezenfelül hozzáférhetnek VIP-jutalmakhoz, exkluzív promóciókhoz, chatfórumokhoz és még sok minden máshoz a Socios.com-on. – mondta Dreyfus.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a LEG rajongói tokenek hatalmas sikert aratnak majd szurkolóink körében, és a klub döntéshozása is egy új, hatékony eszközzel gazdagodik a tokenek által” – tette hozzá.

Olvastad már? A Sushi.com domain mostantól a SushiSwapé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!