Az XRP bikazászló 20%-os rallyra utal újévre

-

Az XRP árfolyama a bikazászló kitörési szakaszába lépett. Az úgynevezett bikazászló mintázat akkor alakul ki, amikor az árfolyam egy erős emelkedő trend után egy párhuzamos csatornán belül konszolidálódik.

Ez azt követően rendeződik, hogy az ár a felső trendvonal fölé tör meggyőző volumenekkel, és az előző emelkedő trend magasságával megegyező szintre emelkedik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az XRP november 26-án a bikazászló felső trendvonala felett kereskedett, bár gyengébb volumenek kíséretében.

Ez technikailag gyengébb meggyőződésre utal a kereskedők körében az XRP bikás folytatásával kapcsolatban.

xrp
Forrás: tradingview.com

A kereskedői bizonytalanság időtartama miatt az XRP árfolyama tesztelheti a zászló felső trendvonalát, mint támaszt.

Ez novemberre csökkenést jelent 0,59 dollár felé, ami egy történelmi támaszszinttel és az 50 napos exponenciális mozgóátlaggal (50 napos EMA, piros) esik egybe.

Ez a szint az XRP lefelé irányuló célpontja körül van a hetes grafikonon is.

Az XRP ezt követően decemberben 0,75 dollár felé emelkedhet, ami több mint 20%-os emelkedést jelent a jelenlegi árszintekhez képest, ha a bikazászló-forgatókönyv fennmarad, és a felső trendvonalról való nagy volumenű visszapattanás jellemzi.

Ezzel szemben a zászló felső trendvonala alá történő áttörés késleltetné a bikás folyamat folytatásának beállítását, így a 200 napos EMA-val (kék) egybeeső alsó trendvonal 0,54 dollár közelében kerülne játékba, mint a következő lefelé irányuló célpont.

A láncon belüli adatok az XRP felhalmozódását mutatják.

Az XRP on-chain adatai a legnagyobb címek közötti erős felhalmozódásnak köszönhetően a bikák felé hajlanak.

Figyelemre méltó, hogy a kriptopénz korrekciós időszaka egybeesett a kínálat növekedésével a 100.000 és 10 millió token közötti egyenleggel rendelkező címek körében.

Ezek az úgynevezett „bálnák” összesen 6,82 millió dollár értékben vásároltak XRP tokeneket az elmúlt héten.

Más szavakkal, ezek a bálnák a valószínűsíthető helyi mélypontokon vásárolják az XRP-t, jelezve a decemberi áremelkedéssel kapcsolatos meggyőződésüket, ami megfelel a fent bemutatott bika zászlós felállásnak.

SEC vs. Ripple ítélet közeleg

Az XRP árfolyama 2023-ban eddig közel 85%-ot emelkedett, és a Ripple részleges győzelme az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen elsődleges bikakatalizátorként szolgált.

A bíróságnak azonban még döntenie kell arról, hogy a Ripple intézményi befektetőknek történő XRP-értékesítései megsértették-e az amerikai értékpapírtörvényeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Ripple és a SEC közötti tárgyalás a hírek szerint 2024. április 23-án folytatódik, és jogi szakértők nagy valószínűséggel megegyezésre látnak esélyt.

John Deaton kriptoügyvéd megjegyzi, hogy bármilyen 20 millió dollár alatti megegyezés 99,99%-ban a Ripple győzelmét jelenti.


Olvastad már? Kripto befizetések és kifizetések: A jövő szerencsejátékok pénzügyi oldala

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!