A Ripple vezérigazgatója visszavág a korábbi SEC elnöknek

-

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse az X közösségi médiaplatformon nemrégiben közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy „elképedt”, miután hallott néhány megjegyzést.

Ezeket a megjegyzéseket az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) korábbi elnöke, Jay Clayton mondta a kriptopénzek szabályozásának helyzetéről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Úgy tűnik, Garlinghouse képmutatónak tartja Clayton megjegyzéseit, tekintve, hogy ő kezdeményezte a hírhedt pert a Ripple ellen.

 

Clayton progresszív kripto álláspontja

A Council on Foreign Relations (CFR), egy független, pártoktól független szellemi kutatóközpont által szervezett rendezvényen folytatott beszélgetés során Clayton hangot adott a kriptopénz-vállalkozókkal és a szabályozással kapcsolatos nyitott hozzáállásának.

„Nagyon rokonszenves és megértő vagyok azokkal a vállalkozókkal, akik a nyilvánossághoz akartak fordulni, hogy tőkét szerezzenek”.

Clayton hozzátette, hogy a szabályozóknak meg kellene vizsgálniuk azokat a lehetőségeket, amelyek megkönnyítenék a „kis- és középvállalkozások” számára a tőkebevonást.

A volt SEC-főnök úgy véli, hogy a kriptovaluták szabályozásának megfelelő módja az, ha elismerik, hogy „technológiáról van szó, nem pedig termékről”.

Úgy véli, hogy ez egy másfajta technológia, amely a már ismert terméket hatékonyabb módon szállítja.

„Úgy gondolom, hogy a besorolási kérdések arról, hogy egy termék értékpapírnak vagy árunak minősül-e, túlzásba vannak vive. Szerintem a legtöbb ilyen döntés elég egyszerű.”

A Ripple győzelme a SEC ellen

Clayton elsősorban arról ismert, hogy 2020 végén, hivatali idejének utolsó napjaiban bíróság elé vitte a Ripple-t az XRP állítólagos tiltott eladásai miatt.

A Ripple végül győztesen került ki az ügyből. Júliusban Analisa Torres amerikai kerületi bíró úgy döntött, hogy a vitatott token másodlagos értékesítése nem minősül befektetési célú értékesítésnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC emellett a Garlinghouse és a Ripple alapítója, Chris Larsen elleni vádak ejtését kezdeményezte.

Novemberben Garlinghouse kijelentette, hogy kész a Legfelsőbb Bíróságig vinni a harcot, ha erre kerül a sor.

Olvastad már? Az XRP bikazászló 20%-os rallyra utal újévre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!