Az XRP 7 nap alatt 16%-ot emelkedik: Vajon miért?

-

A november 8-án kezdődő Ripple Swell esemény előtt az XRP az elmúlt egy hétben 16%-os árfolyamnövekedést könyvelhetett el.

A Ripple Swell egy 2017 óta novemberben rendszeresen megrendezett kétnapos esemény, ahol a globális fizetési iparág vezető személyiségei találkoznak, hogy különböző témákat vitassanak meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ASXN kriptokutató cég az X-en (korábban Twitter) nemrég közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy az XRP értéke általában a Swell konferencia előtt megugrik, de utána általában csökken.

Az esemény előtti árfolyam-rally jellemzően az összejövetelen várható jelentős bejelentések éves várakozásához kötődik.

WKahneman, az X álnevű felhasználó október 27-én közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy az idei Swell eseményen várható konkrét bejelentések továbbra is bizonytalanok. Néhány lehetőség azonban van az asztalon.

Ezek közé tartozik a tőzsdei bevezetés (IPO), a Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) engedélyének megszerzése, a központi banki digitális valuták (CBDC), a stablecoin/tokenizációs kezdeményezések és még sok más.

Emellett az esemény fényt deríthet arra is, hogy a Ripple továbbra is elsősorban fizetési vállalatként tekint-e magára.

Az XRP-tulajdonosoknak van okuk a mosolygásra

A CoinMarketCap adatai szerint az altcoin a cikk megjelenésének időpontjában 0,6822 dolláron kereskedett, ami a legmagasabb árfolyam augusztus 3. óta.

Az XRP befektetések jövedelmezőségének on-chain értékelése azt mutatta, hogy a token piaci értéke és a realizált érték (MVRV) aránya folyamatosan növekszik.

Egy eszköz MVRV-aránya az adott eszköz aktuális piaci ára és az egyes érmék vagy tokenek átlagos ára közötti arányt követi nyomon. A középvonal feletti pozitív MVRV arány azt jelzi, hogy az eszköz túlértékelt.

Minél inkább növekszik ez az arány, annál valószínűbb, hogy a kereskedők történelmileg hajlandóságot mutattak arra, hogy nyereségért eladjanak.

Kiderült, hogy 81,73%-os értékkel az XRP sajtóidőponti MVRV értéke augusztus 14. óta a legmagasabb volt.

Ezen az értéken, ha minden XRP-tulajdonos eladná a tokenjeit, akkor átlagosan 81,73%-os nyereséget realizálnának a kezdeti befektetéseiken.

xrp
Forrás: Santiment

Ugyanakkor helyénvaló megjegyezni, hogy az XRP MVRV túlértékelt csúcson lévő értéke rövid távon egy lehetséges árkorrekciót jelezhet.

A token napi grafikonon megfigyelt kulcsfontosságú lendületmutatói hitelt adtak ennek az álláspontnak.

Amikor a cikket megírtuk, az XRP Relatív Erősség Indexe (RSI) és a Money Flow Indexe (MFI) 76.48, illetve 82.34-es túlvásárolt magasságokban volt megfigyelhető.

xrp
Forrás: tradingview.com

Ezeken a szinteken a piaci vásárlók nehezen tudnak fenntartani további árfolyamrallyt.

Olvastad már? A Cardano tulajdonosoknak fel kell készülniük egy árfolyamkorrekcióra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!