A Cardano tulajdonosoknak fel kell készülniük egy árfolyamkorrekcióra?

-

A Cardano (ADA) egy kellemes hetet élt meg, mivel az árfolyama több mint 20%-kal emelkedett.

Bár ez az emelkedés ígéretesnek tűnt, az ilyen példátlan megugrásokat gyakran követi egy bizonyos fokú árfolyamkorrekció. Valójában a token már a csökkenő tendencia jeleit mutatta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano befektetői profitot termelnek?

A CoinMarkatCap szerint az ADA több mint 20%-kal emelkedett az elmúlt hét napban, amit a token kereskedési volumenének jelentős emelkedése kísért.

Ez arra utalt, hogy a Cardano befektetők profitot termeltek. Az árfolyam-emelkedés ellenére azonban a valóság másnak tűnt.

Az IntoTheBlock adatai szerint az ADA befektetők több mint 60%-a „nem volt pénze”.

Ez azt jelentette, hogy az ADA jelenlegi ára alacsonyabb volt, mint az átlagos költsége.

Ha a legfrissebb adatokat figyelembe vesszük, az ADA befektetőknek több okuk van az aggodalomra, mivel a token árfolyamkorrekciónak lehet szemtanúja.

Ali, egy népszerű kriptoelemző nemrég egy tweetben elárulta, hogy a TD Sequential eladási jelzést mutat az ADA napi grafikonján.

A tweet azt is megemlítette, hogy arra számít, hogy az ADA a következő napokban visszaáll a 0,30 dolláros támaszszintre.

Az ADA-ra nehezedő eladói nyomás növekszik

A Cardano árfolyama máris elindult lefelé, mivel a napi chartja pirosra váltott.

Az elmúlt 24 órában az ADA értéke 0,45%-kal esett, és a cikkírás idején 0,354 dolláron kereskedtek vele, több mint 12,4 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A Hyblock adatainak elemzése azt mutatta, hogy az ADA likviditása az elmúlt napokban két alkalommal is növekedett.

A grafikon szerint a Cardano likvidációja 2023. november 6-án nőtt, amikor a token ára elérte a 0,37 dollárt.

Hasonló likviditásnövekedés volt megfigyelhető november 7-én is, amikor a Cardano értéke elérte a 0,35 dollárt.

Forrás: Hyblock Capital

Nem csak ez, de a tokenre nehezedő eladási nyomás tovább növekedhet az elkövetkező napokban.

Ez nyilvánvaló volt a CryptoQuant adataiból, amelyekből kiderült, hogy az ADA Relatív Erősség Indexe (RSI) túlvásárolt zónában van. Egy másik aggasztó mérőszám az ADA finanszírozási rátája volt.

Kiderült, hogy amikor az ADA árfolyama november 7-én emelkedett, a finanszírozási rátája enyhén csökkent.

Ez azt jelentette, hogy a derivatív befektetők vonakodtak megvenni a tokent magasabb áron. Ráadásul az ADA árfolyama megérintette a Bollinger-sávok felső határát.

A Money Flow Indexe (MFI) szintén csökkenést regisztrált, ami tovább növelte a további csökkenő tendencia esélyét.

cardano
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A Bitcoin ETF token a kriptotér kiemelkedő új projektjének ígérkezik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!