Az UniSwap új tokenjére már 13 ezer felhasználó csapott le

-

Az UniSwap és a SUSHI vetélkedése ismét az előbbi térnyeréséhez vezetett, a most indult UNI token azon nyomban felkavarta az állóvizet, és rögtön 13000 felhasználó kezdett el szinte egyszerre mozgolódni a platformon.

Az Ethereum rendszerén indult token azonnal elnyerte a közösség szimpátiáját és támogatását, a bejelentést csak Twitteren ezernél is többen lájkolták az első 90 percben.

A platform a teljes készlet 15%-át a felület használói között osztja ki, akik az indulás óta legalább egy alkalommal használták azt tőzsdeként.
Ez 150 millió tokent jelent. A Synthetix alapítója, Kain Warwick szerint ez „a legjobb tokendisztribúció a galaxisban, amelyet valaha láthattunk”.
A hír hamar elterjedt, és az első három órában már 13 ezer felhasználó igényelte a neki járó tokeneket. Ez a terhelés az egekbe lőtte az Ethereum hálózati díjait, ebben a három órában 650 ezer dollár lett jutalékként elköltve a felületen.
A Three Arrow Capital ügyvezetője, Su Zhu szintén gratulációját fejezte ki a kezdeményezéshez. A Binance alig 60 perccel az UniSwap bejelentése után meghirdette, hogy listázni fogja az UNI tokent.
Annak ellenére teszi ezt, hogy a SUSHI listázása sokak szerint elhamarkodott volt a tőzsde részéről. A KuCoin és az FTX tőzsde szintén felveszi a tokent a kínálatába.
A közösségben sokan úgy vélik, ez a lépés elég kellemetlen a SUSHI számára, hiszen ők is egy saját token indításával próbálták meg a likviditást magukhoz csábítani, főleg az UniSwap rovására.
A BitMEX ügyvezetője, Arthur Hayes is kommentálta a dolgot, „vissza kellene térnem az Unihoz, a sushim kezd megromlani”, és más kommentelők, kriptós influenszerek sem finomkodtak, volt, aki DeFi háborút emlegetett, és van, aki szerint innentől nagy bajban van a Sushi.

A Sushiswap az UniSwaphoz hasonlóan likviditási pool létrehozásával teszi lehetővé a tokencserét. Indulásakor sikeresen szívott le egy nagy adag likviditást a konkurenciától, az UniSwap 1,72 milliárdnyi lekötése két nap alatt esett 518 millióig, persze aztán hamar visszaerősödött 1 milliárd környékére, amelyet nagyjából most is tart.
A következő 4 év során összesen 1 milliárd UNI token kerül forgalomba, és ennek a 60%-a megy a közösséghez, a fennmaradó 40% jut a csapatnak, a befektetőknek és a tanácsadóknak, ez viszont szintén zárolva van a következő négy évre. Ezután a token inflációs rátája éves 2% lesz.

Forrás: Uniswap

Ez a 150 millió token indulás után azonnal elérhetővé vált a likviditást biztosítóknak, a felhasználóknak, és a SOCKS token tulajdonosainak. Hogy pontosan mely címek jogosultak erre, azt egy szeptember elsejei snapshot segítségével állapították meg.
A token elsődleges célja a platform kormányzásának a decentralizációja, azaz a tokentulajdonosok dönthetnének a jövőben minden kérdésben, amely felmerülhet. A dex elmondása alapján a Compound okosszerződéseit másolják le és alkalmazzák a saját rendszerükre.
A Compound ügyvezetője, Robert Leshner úgy nyilatkozott, hogy ez a kombináció „nyertes helyzet a nyílt forráskódú, közösségi szabályozási rendszerek számára”.
A platform irányítási rendszere a tokenek létrehozásának a pillanatától él, tehát lehet beadványokat előterjeszteni és szavazni azokról, de a kriptotárca fölötti rendelkezési jogot viszont csak 30 nap múlva kapja meg a közösség. A jutalékok váltása pedig 180 nappal van elhalasztva.

Ebben a kezdő szakaszban azok a tokentulajdonosok bocsáthatnak szavazásra beadványokat, akik legalább 10 millió UNI tokent delegálnak a platformnak, azaz rendelkeznek a teljes készlet 1%-ával.
A beadványok élesben való tesztelése előtt pedig a közösség számára erősen ajánlott, hogy konzultáljanak jogi szakértőkkel, hogy biztosítsák, a megszavazott működési metódusok, döntések megfelelnek a törvényeknek és a jogszabályoknak.
Az eddigi adatok alapján látható, hogy több, mint 13000 felhasználó igényelte már a tokenjeit, és ezekkel már végre is hajtottak 44000 tranzakciót.
Ez a token kiadása óta eltelt időt figyelembe véve másodpercenként 4 tranzakció. Így már nem is fura, hogy rögtön egy 90%-os napi emelkedéssel indult a projekt.

Olvastad már? Egy kriptostartup teljesen új szintre emeli a blokklánctámogatást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!