Az SEC lekapcsolt egy 62 millió dolláros kriptobányász szolgáltatót

-

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) leállított egy 62 millió dolláros globális kriptopénz-kereskedelmi és -bányászati rendszert, az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) pedig vádat emelt a vezérigazgató és az alapító ellen.
Ha minden vádpontban elítélik, akkor összesen legfeljebb 45 év börtönbüntetés vár rá – közölte az igazságügyi minisztérium.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC leállítja a 62 millió dolláros globális kriptopénzcsalási rendszert

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) pénteken bejelentette, hogy megállított egy csalárd kriptobányászati és -kereskedelmi rendszert.
Az SEC vádat emelt az MCC International (más néven Mining Capital Coin), alapítói (Luiz Carlos Capuci Jr. és Emerson Souza Pires), valamint két általuk irányított szervezet ellen.
A vádak „a bányászati csomagoknak nevezett befektetési tervek be nem jegyzett felajánlásával és ügyfelek ezreinek történő csalárd értékesítésével kapcsolatosak” – jegyezte meg az ügynökség.
Az értékpapír-felügyelet részletezte, hogy legalább 2018 januárja óta:

„Az MCC, Capuci és Pires világszerte 65.535 befektetőnek értékesített bányászati csomagokat, és napi 1 százalékos, hetente fizetett hozamot ígértek, legfeljebb 52 héten keresztül.”

A panasz azt is állítja, hogy az MCC befektetőinek kezdetben bitcoinban (BTC) ígértek hozamot. Később azonban az alperesek „arra kérték a befektetőket, hogy befektetésüket Capital Coin (CPTL) nevű tokenben, azaz az MCC saját tokenjében vonják ki”.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A DOJ vádat emel az MCC alapítója és vezérigazgatója ellen

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) szintén önállóan jelentette be pénteken, hogy Capuci, az MCC, egy állítólagos kriptopénzbányászati és -befektetési platform alapítója és vezérigazgatója ellen vádat emeltek egy 62 millió dolláros globális kriptopénzcsalási rendszerben.
A floridai Port St. Lucie-i Capuci félrevezette a befektetőket platformja kriptopénzbányászati és -befektetési programjával kapcsolatban, és arra csábította őket, hogy fektessenek be az MCC „bányászati csomagjaiba” – írta a DOJ.

Ő és társai azt állították, hogy az MCC kriptopénz-bányászgépek nemzetközi hálózatával rendelkezik, amely „jelentős nyereséget és garantált hozamot” képes termelni a befektetők számára.
Az MCC saját kriptopénzét is reklámozták mint egy állítólagos decentralizált autonóm szervezetet, amelyet „a világ legnagyobb kriptopénz-bányászati műveletéből származó bevétel stabilizál” – tette hozzá a DOJ, megjegyezve:

„Capuci azonban csalárd befektetési rendszert működtetett, és a befektetők pénzét nem új kriptopénz bányászására használta fel, ahogyan azt ígérte, hanem az általa irányított kriptopénztárcákba irányította át a pénzeket.”

A vádirat továbbá azt állítja, hogy Capuci az MCC állítólagos „kereskedési botjait” olyan további befektetési mechanizmusként reklámozta és csalárd módon forgalmazta, amely segít a befektetőknek profitálni a kriptopénzpiacon.
Az MCC alapítója állítólag promótereket és társvállalatokat is toborzott, hogy piramisjáték keretében népszerűsítsék az MCC-t.

A DOJ szerint a csalásból származó bevételek helyét és ellenőrzését tovább titkolta azáltal, hogy a pénzeszközöket különböző külföldi székhelyű kriptopénztőzsdéken keresztül mosta tisztára. Az igazságügyi minisztérium hozzátette:

„Capucit összeesküvéssel elkövetett csalással, értékpapírcsalással és nemzetközi pénzmosással kapcsolatos összeesküvéssel vádolják.”

Ha valamennyi vádpontban elítélik, akkor összesen legfeljebb 45 év börtönbüntetés vár rá.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!