A Coinbase állítólag blokkolni fogja az orosz felhasználókat

-

A vezető amerikai kriptotőzsde, a Coinbase állítólag értesítette egyes orosz ügyfeleit, hogy a hónap végén befagyaszthatják a számláikat.
Az orosz média szerint a kereskedési platform azt tanácsolta, hogy vonják ki a pénzüket, hacsak nem bizonyítják, hogy nem állnak szankciók alatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Néhány oroszországi Coinbase felhasználó levelet kapott, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy május 31-én zárolják a számlájukat – jelentette az RBC orosz üzleti hírportál kriptooldala.
A vállalat azt javasolta, hogy ezek az ügyfelek vegyék ki a pénzüket, hacsak nem nyújtanak be olyan dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy nem állnak az EU szankciói alatt.

„2022. május 31-ig minden pénzeszközt ki kell vonnia a számlájáról, vagy olyan speciális dokumentumokat kell benyújtania, amelyek igazolják, hogy Ön nem tartozik ezen szankciók hatálya alá.”

Ezen időpont után a pénzösszegeket befagyaszthatják, és a jövőben a számlákra átutalt összes eszköz is blokkolásra kerül – figyelmeztette a kriptotőzsde ügyfélszolgálata az oroszokat az RBC Crypto által közzétett bejegyzés szerint.
Az értesítésről szóló hír azután érkezett, hogy május elején a Coinbase jogi igazgatója, Paul Grewal tweetelte, hogy a tőzsde nem tud többé szolgáltatásokat nyújtani a platform EU-s szervezeteinél regisztrált vagy az Európai Unióban található egyes orosz ügyfeleknek.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Grewal biztosította, hogy a vállalat együttműködik az érintett ügyfelekkel, hogy lehetőséget adjon nekik arra, hogy bizonyítsák, ha ezek a szankciók nem vonatkoznak rájuk, vagy segítsen nekik kivonni a pénzüket a Coinbase-től, ha igen.
Azt is hangsúlyozta, hogy a tőzsde továbbra is nyújt szolgáltatásokat a nem szankciókkal sújtott orosz felhasználóknak, akik nem az EU területén találhatók, és nem az uniós jogalanyaihoz vannak regisztrálva.
Az orosz kormányt és az orosz állampolgárok globális pénzügyekhez való hozzáférését célzó, kibővülő nyugati szankciók a kriptotérséget is érintették.
A Coinbase lépése a Binance áprilisi döntését követi, miszerint korlátozza a szolgáltatásokat azon orosz állampolgárok és vállalatok számára, akik 10 000 eurót (közel 11 000 dollárt) meghaladó értékű kriptoeszközökkel rendelkeznek.
A kereskedési volumen alapján legnagyobb kriptotőzsde is az EU legújabb szankcióira hivatkozott.

A tagállamok által jóváhagyott új szankciókörben – válaszul Oroszország folyamatban lévő ukrajnai inváziójára – az Európai Unió megtiltotta a „nagy értékű” kriptovagyon-szolgáltatások nyújtását orosz szervezetek és lakosok számára.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!