Hamis Binance-reklámok terjednek Törökországban

-

Török csalók próbálják meg kihasználni a Binance és a kriptopénzek népszerűségét az országban, és hamis befektetési lehetőségeket reklámoznak óriásplakátokon.
A Binance török leányvállalata hivatalosan is értesítette a térség befektetőit, hogy ezek a reklámok hamisak, és be akarják csapni a felhasználókat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance desktopos forgalmának a 7%-áért felel Törökország, ez derül ki a Similarweb adataiból, amely nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy Törökországban rengeteg kripto-felhasználó él.


Az értesítésből kiderül, hogy az óriásplakátokon a „Binance Tourist” tőzsdét reklámozzák, ez viszont semmiféle kapcsolatban nem áll a Changpeng Zhao által alapított Binance tőzsdével.
A hirdetéseken telefonszám is található, amely vélhetően közvetlenül a csalókhoz irányítja az érdeklődőket.

„Törökország több régiójában is feltűntek ehhez hasonló hirdetések, ezeknek viszont semmi köze a Binance tőzsdéhez!”

A Binance egyértelműen jelezte, hogy hivatalos útra tereli az ügyet, hiszen az elkövetők egyértelműen rossz szándékúak.
Ezt vélhetően megkönnyíti majd, hogy nem túl nehéz lenyomozni a telefonszámokat, vagy éppen azt, hogy ki bérelte ki a hirdetőtáblákat.

Az óvatlanabb befektetők, akik végül úgy döntöttek, hogy felhívják a jelzett számokat, valószínűleg közvetlenül a csalókkal kerülnek kapcsolatba.
Ezekben az esetekben legtöbbször az a cél, hogy az áldozatok kriptót küldjenek meghatározott címekre, vagy éppen hozzanak létre új fiókokat, esetleg adják meg a seed-szavaikat.
A Binance tőzsde a múlt hónapban indította el a törökországi nonstop ügyfélszolgálatát, a növekedési terveivel összhangban.
A török részleg elindítása esetén bevallottan is az volt az egyik cél, hogy felvegyék a kesztyűt a csalók ellen.
A befektetők, akiket sikerült becsapni, felvehetik a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy mit lehet tenni a továbbiakban.
Törökországban az utóbbi időben hatalmas mértékben nőtt az érdeklődés a kriptopénzek iránt, a Coinbase is terjeszkedésbe kezdett, a jelenlegi sajtópletykák alapján pedig aktívan keresi a lehetőségeket, és felvásárolná a BTCTurk tőzsdét 3,2 milliárd dollárért.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ezt mindenesetre hivatalosan még nem erősítette meg egyik vállalat sem. A Coinbase viszont már adott fel álláshirdetést Törökországban.
A jövendő országigazgatónak kulcsszerepet szánnának a szabályozási, megfelelési folyamatokban, és a hirdetés alapján neki kellene biztosítania, hogy a Coinbase minden szabálynak megfelelően működik, teljes mértékben megfelelve a helyi szabályoknak.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!