Nem nagyon érdekelte a monerót a kritpopiac csökkenése

-

Az XMR medvés beállítása akkor következik be, amikor a Monero arra készül, hogy ebben a hónapban elindítsa a hard forkja tesztnet verzióját.
A Monero (XMR) meglepő ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a Federal Reserve hawkish politikájával szemben, amely a múlt héten lejjebb nyomta a legtöbb kripto versenytársának – köztük a csúcstartó Bitcoin (BTC) – árfolyamát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az XMR árfolyama a Binance adatai szerint az előző hetet 2,37%-kal magasabb, 217 dolláron zárta.
Ehhez képest a BTC, amely jellemzően a szélesebb kriptopiacot is befolyásolja, 11,55%-os eséssel zárta a hetet. A második legnagyobb kriptó, az ether (ETH) ugyanebben az időszakban szintén 11%-ot zuhant.

XMR/USD vs. BTC/USD vs. ETH/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Míg a kriptopiac 163,25 milliárd dollárt törölt le a múlt héten a kapitalizációjából, ami közel 9%-os csökkenést jelent, addig a Monero piaci kapitalizációja 87,7 millió dollárral nőtt, ami arra utal, hogy sok kereskedő úgy döntött, hogy biztonságot keres ebben az adatvédelemre összpontosító coinban.

Kritikus támasz közelében az XMR

A Monero az új hetet eladással kezdte, az XMR május 9-én közel 4%-ot zuhant 208 dollár körüli értékre.
A csökkenés a tokent a kulcsfontosságú támaszszint – az 50 hetes exponenciális mozgóátlag (50 napos EMA; a piros hullám az alábbi ábrán) – közelébe, 214 dollárra lökte.
A hullám egy másik árfolyam-alsóval is egybeesik – a Fibonacci retracement grafikon 0,618 Fib vonalával, amelyet a 38 dolláros kilengéses mélyponttól a 491 dolláros kilengéses mélypontig rajzoltak.

XMR/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Érdekes módon az XMR áresése egy visszahúzódó mozgás része, amely április 21-én kezdődött körülbelül 290 dollárról.
A lefelé irányuló visszafordulás viszont egy csökkenő ék kitörés közepette bukkant fel, amelynek felfelé irányuló célpontja 490 dollár körül jön létre.
Ez a következő két kimenetel bármelyikét eredményezheti: Az XMR a 214 dollár körüli támaszösszefolyás alá törik, hogy tesztelje az ék felső trendvonalát mint támaszt (amely egybeesik a token 200 hetes EMA-jával is, 161,50 dollár közelében), VAGY a token visszapattan a támaszösszefolyásból, és folytatja a mozgását az ék technikai, felfelé irányuló célpontja felé, 490 dollár közelében.
Az általános kriptopiaci trend a magasabb kamatkörnyezetben a medvék felé hajlik.
Ez, párosulva a Monero kiszámíthatatlan, de következetes pozitív korrelációjával a Bitcoinnal, végül lejjebb nyomhatja az XMR-t, ami a második negyedévben az ék csúcsának 160 dollár körüli csúcsához vezethet, ami a mai árhoz képest körülbelül 20%-os csökkenést jelent.

Az XMR és a Bitcoin korrelációja. Forrás: TradingView

Erős XMR fundamentumok

Az XMR medvés beállítása egy árfolyam-kiugrásos időszakban érkezett, ahogy a Monero egyre közelebb kerül a július 16-ra tervezett előzetes hard forkhoz.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ugyanennek a technikai frissítésnek a tesztnetes változata várhatóan május 16-án jelenik meg a Monero GitHub-bejegyzése szerint.
A projekt mögött álló csapat megerősítette, hogy a hard fork javítaná a Monero hálózati biztonságát, miközben csökkentené a díjakat.


Eközben a Monero iránti kereslet várhatóan 2022-ben még nagyobb mértékben emelkedik majd az anonimitás biztosításának ígérete miatt.
Az XMR például a zsarolóvírus-támadók körében választott kriptóként jelent meg, és a CipherTrade tanulmánya szerint 2021-ben 500%-os növekedés várható a token használatában.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!