Hajóra szálltak a bálnák, 3 hónapos csúcsot döntött a tőzsdei beáramlás

-

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin-piac visszaveti a január óta elért nyereségét, mivel a Glassnode szerint a bálnák kiszállhatnak és eladhatnak a nagy tőzsdéken.
A Bitcoin-bálnák száma gyorsan csökken. Olyan szintre esett, amilyenre az év eleje óta nem volt példa, valószínűleg a központosított tőzsdékre (CEX) érkező coinok háromhavi csúcsának köszönhetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-piackövető Glassnode több medvés jelzést is kiadott a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénzre vonatkozóan, többek között olyan adatokat, amelyek a legalább 1000 coinnal rendelkező bálnák piacról való kilépésére utalnak, valamint a több mint 1,7 millió coint meghaladó tőzsdei beáramlást, ami február óta a legnagyobb.


A BTC magas CEX-beáramlásai arra utalnak, hogy a bálnák potenciálisan kilépnek a piacról a coinok eladásával, esetleg egy hosszabb piaci csökkenésre való felkészülésként.
Szombaton arról számoltunk be, hogy a közelmúltbeli eladásokat valószínűleg olyan rövid távú tulajdonosok hajtották végre, akik január végén és február elején halmoztak fel érméket, amikor az árak 6 hónapos mélypontra, körülbelül 34.800 dollárra estek.
A kemény adatokon alapuló kedvezőtlen piaci kilátások miatt a Bitcoin Fear and Greed Index 11-re, az „extrém félelem” régióba esett. Az index a Bitcoin-befektetők általános félelmét vagy mohóságát méri.


A rossz hangulat a napi BTC-tranzakciókat a jelek szerint még nem érintette negatívan.
A YCharts on-chain adatai szerint vasárnap 233.892 napi tranzakciót bonyolítottak le mintegy 30 milliárd dollár értékben, ami nagyjából az átlagnak felel meg január óta.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Glassnode vezető on-chain elemzője, „Checkmate” vasárnap így tweetelt: „Sokan várják a Bitcoin kapitulációs kanócát”, részben megerősítve azt az elképzelést, hogy a befektetők a BTC további esésére számítanak.
A kapitulációs kanócot általában egy viszonylag hosszú, hirtelen és katasztrofális áresés jellemzi, mint amilyet 2020. március 12-én láthattunk, amikor a BTC egy nap alatt 43%-ot esett, 4600 dollár körüli szintre.


Caleb Franzen piaci elemző vasárnap azt tweetelte 11.000 követőjének, hogy a befektetőknek az elemzése alapján a piacok további csökkenő tendenciáját kell várniuk, és azt sugallta, hogy „rövid távon továbbra is medvések maradunk.” Azzal zárta, hogy „úgy tűnik, érdemes további fájdalmakra számítani”.

A BTC jelenleg 10,39%-ot esett az elmúlt hét napban, és a Cointelegraph adatai szerint körülbelül 33.806 dolláron kereskednek a vezető kriptopénzzel.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!