Peter Schiff szerint az USA recessziója sokkal durvább lesz, mint a 2008-as

-

A múlt hét közepén a FED kamatot emelt, Schiff pedig ennek kapcsán hosszabban beszélt arról, hogy ez a fél százalékos emelés mégis mit jelent valójában.
A híres aranyrajongó szerint az ország már most recesszióban van, és a folytatás sokkal rosszabb lesz, mint a 2008-as válság.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mostani kamatemelés 2000 óta a legnagyobb, így sok elemzőt meglepett ez a lépés, Schiff a hírlevelében ezt agresszív, de értelmetlen lépésnek nevezte, amely ráadásul azt sugallja, hogy nagyobb bajok közeledhetnek.
Schiff elmondása alapján a FED nem lesz képes kezelni azt az inflációt, amely az USA-hoz közelít. Nem csak, hogy nem tud mit kezdeni az inflációval recesszió előidézése nélkül, de ez ráadásul rosszabb lesz, mint a 2008-as.
A kármentésként alkalmazott gazdasági mentőcsomagok és stimulus intézkedések pedig csak tovább fognak rontani a helzeten.
Schiff azután osztotta meg a gondolatait, hogy a FED kamatot emelt a múlt héten, ennek hatására pedig nagynak mondható erősödést produkált a részvénytőzsde.
A hét végére a piacok viszont újból legyengültek, és a kriptopiac sem festett jobban.

„Ha azt hiszed, hogy a részvények most gyengék, el tudod képzelni mi lesz, mikor a befektetők rádöbbennek a valóságra. Két forgatókönyv lehet. A FED megtesz bármit, hogy kordában tartsa az inflációt, vagy nem tesz semmit, és szabadon engedi. 2008-ban az alacsony kamatokkal idézték elő a pénzügyi válságot, az inflációval pedig nem törődtek. Mostanra viszont ez akkorára nőtt, hogy a baj még nagyobb, a pénzügyi krízis pedig ugyanígy nagyobb lesz.”

Nem Schiff az egyetlen, aki szerint nem lehet majd kezelni az inflációt, számos közgazdász ugyanezen az állásponton van.
Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író már korábban úgy fogalmazott, a hiperinfláció és a válság megérkezett.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Michael Burry, a jól ismert alapkezelő szintén úgy nyilatkozott, a jelek szerint a FED-nek nem áll szándékában elkerülni az inflációt.
Schiff a téves jóslatairól ismert közgazdászt, Paul Krugmant is kritikával illette.

„2009-ben Krugman ostoba módon azt terjesztette, hogy a mennyiségi lazítás nem fog inflációt előidézni. Krugman úgy tűnik, nem ismeri az összefüggést az infláció és a fogyasztói árak közötti idő-eltolódás esetén, az árindex hatalmasat fog nőni.”

A schiffgold.com hírlevelében közreműködő Michael Maharrey szintén úgy fogalmazott, a FED beavatkozásai nem érnek semmit, és megosztotta a gondolatait arról, hogy a FED hogyan kívánja csökkenteni a saját értékpapír-kitettségét.

„A terv az, hogy eladnak a birtokolt értékpapírokból, így a központi bank 30 milliárd dollárnyi USA államkötvényt és 17,5 milliárd dollárnyi jelzáloghitelt értékesítene június, július és augusztus során. Tehát havonta több, mint 45 milliárdot. Szeptemberben növelnék az iramot havi 95 milliárdra, amely azt jelentené, hogy a készletükből kiszórnak 60 milliárdnyi államkötvényt és 35 milliárd dollárnyi jelzálogot.”

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: The Fund for American St

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!