34.000 dolláron a bitcoin, nagy esések történtek a hétvégén

-

A Bitcoin árfolyama stabilizálódik, de a dolgok még mindig csúnyán néznek ki azok számára, akiknek nagyobb befektetésük van a kriptopénzbe.
A bitcoin (BTC) új otthonra talált 34.000 dollárnál május 6-án, a volatilitás pedig ismét megnövekedett.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A Terra legalább 250 millió dollárral csökkent a válság során

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD az éjszaka folyamán a 36.000 dolláros határ körül keringett, miután mindössze 72 óra alatt 12%-ot veszített.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pár még mindig a február vége óta legalacsonyabb szintek közelében van, ennek ellenére a cikk írásakor a hétvégi alacsony forgalmú hétvégi piaci körülmények ellenére elkerülte a 2022-es mélypontok megismétlődését.
Legutóbbi, május 6-i Twitter-bejegyzésében a népszerű kereskedő, Anbessa kiemelte a tervezett támaszszintet a bitcoin megvásárlásához, amit „fakeout”-nak nevezett – ez egy olyan zóna, amely valamivel 33 000 dollár alatt kezdődik.


Míg azonban egyesek a profitlehetőségeket szemlélték, mások veszteségeit nem lehetett elrejteni, nevezetesen a Luna Foundation Guard (LFG) Terra nonprofit szervezetét, amely a héten 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t tőzsdén kívüli ügyletekben.
A BitInfoCharts láncfigyelő forrás adatai szerint az LFG több mint 240 millió dolláros veszteséget szenvedett el a BTC-készletén a cikk írásakor, és ebben nincs benne a héten történt legutóbbi vásárlás.
Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a Terra és társalapítója, Do Kwon továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátlan mennyiségű BTC-t vásároljanak az amerikaidollár-fedezetű TerraUSD (UST) fedezeteként.
A Bitcoin-szkeptikus aranybogár, Peter Schiff eközben azt sugallta, hogy a bálnák felelősek azért, hogy a BTC/USD 36.000 dolláron áll.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A februári vevők kiszállhattak a BTC-pozíciókból

A bitcoin veszteségek mértékének lehetséges okait elemezve a részvénypiacokon túl a CryptoQuant on-chain elemző platform megjegyezte, hogy a spekulánsok meghatározó befolyással lehettek a hét folyamataira.
A tőzsdei beáramlások – derült ki a nap folyamán – olyan coinokat érintettek, amelyek maximum három hónapja szunnyadtak, és így valószínűleg spekulatívabb befektetők tulajdonában voltak.
Három hónappal ezelőtt, február eleje körül volt, amikor a BTC/USD gyorsan emelkedni kezdett, miután a 32.000 dolláros mélypontra került. Mint ilyen, ezek a befektetők ezen a héten érték volna el a nyereségességi küszöböt.

BTC/USD 1 napos gyertya grafikon (Bitstamp) a potenciális vételi és eladási területek kiemelésével. Forrás: TradingView

„A CryptoQuant adatai szerint az elmúlt két nap csökkenését a rövid távú tulajdonosok dominálhatják. Az 5. és 6. napon összesen 11,76 ezer »fiatal«, 3 hónapnál rövidebb ideje tartott BTC áramlott a tőzsdére” – kommentálta a számokat Colin Wu újságíró.

A tőzsdére beáramló érmék életkorának grafikonja. Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? Ice Cube is Dogecoin-rajongó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!