A piaci hangulat lehet, hogy az extrém mohóság állapotában van, de a számok alapján van még esély komolyabb áremelkedésre a BTC esetén.

Az RSI jelenlegi értékéből az látszik, hogy igazából még nem értük el az árfolyamcsúcsot, legalábbis, ha a történelem ismétli önmagát.

Ezt a Twitteren osztotta meg egy népszerű elemző, kereskedő, TechDev. Elmondása alapján a BTC/USD páron még nem rajzolódott ki a csúcsot jelző mintázat.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Messze még az árfolyam tetőzése

A piac egyelőre kénytelen találgatni, és várakozni, hogy a bitcoin árfolyama ebben a hónapban vajon megdönti-e az eddigi rekordárat, vagy továbbra is visszafordul az ellenállásokról, folytatva az oldalazást.

Már olyan aggodalmaknak is hangot adtak egyesek, hogy a mostani ciklus csúcsa esetleg nem is lesz annyira magasan, mint sokan képzelik.

De ha jobban megfigyeljük az adatokat, abban biztosak lehetünk, hogy bőven van még hely felfelé.

„A két hetes RSI eddig minden csúcsot és aljat megmutatott a BTC esetében. A jelenlegi értéke 68, és várhatóan 93-94 körül fog tetőzni. Mikor elérjük ezt a szintet, új rekordárat láthatunk. Felettünk pedig most nincs akadály. Ezt akkor is érdemes figyelembe venni, ha az aljat akarjuk elkapni, vásárláshoz.”

A grafikonokból látható, hogy hosszabb időtávokon az RSI kulcsfontosságú indikátor lehet. A csúcsokat a 90-es érték túllépése jelzi, és amíg az árfolyam nem éri el ezt a szintet, addig felfelé tart a trend.

Az előrejelzés alapján a mostani ciklus csúcsa valahol 200 ezer és 300 ezer dollár közé esik, ezt már korábban is felvázolták néhányan, például a Fibonacci-szintek segítségével. Nem csoda, hogy az extrém mohóság fázisába tart a piac.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az ilyen technikai elemzéssel megállapított mintázatok sokszor akár egészen eltérő predikciókat is adhatnak, hiszen több különböző piaci faktoron alapulhatnak.

A héten a híres-hírhedt index, a Crypto Fear and Greed, azaz a Félelem és Mohóság index a legmagasabb, az extrém mohóság fázisába ért.

A 100-as skálán 78 ponton áll, ez közelebb van az elméleti csúcshoz, mint az RSI jelenlegi értéke.

Az eddigi rekordárfolyamok esetén viszont ez az érték egészen 95-ig is felment, gyakorlatilag alig hagyva helyet a további növekedéshez.

Crypto Fear & Greed Index, október 18. Forrás: Alternative.me

Olvastad már? Hol van a Facebook kriptopénze?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.