A kriptobányászat környezeti hatásai továbbra is aggályokat vetnek fel a szabályozók és a vállalkozások körében egyaránt.

New York állam kormányzóját, Kathy Hochult helyi vállalkozások egy csoportja arra kérte, hogy tagadja meg a város régi, fosszilis tüzelőanyaggal működő erőműveinek kriptobányászati központokká történő átalakítására kiadott engedélyeket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kérés egy levél formájában érkezett, amelyet számos szervezet, vállalkozás és szakszervezeti csoport írt alá.

A levél a Proof-of-Work kriptopénz bányászatának környezeti vizsgálatát kéri New York államban, miközben Hochul kormányzó urat arra szólítja fel, hogy utasítsa el a Greenidge Generating Station és a Fortistar North Tonawanda erőművek kriptobányászati létesítményekké történő átalakítására vonatkozó engedélyeket:

„A Proof-of-Work kriptopénz bányászata óriási mennyiségű energiát használ fel az üzletvitelhez szükséges számítógépek működtetéséhez – ha ez a tevékenység New Yorkban terjeszkedne, az drasztikusan alááshatná New York éghajlati céljait, amelyeket a Climate Leadership and Community Protection Act (Éghajlatirányítási és Közösségi Védelmi Törvény) alapján határoztak meg.”

A javaslat kiemeli a PoW-hitelesítés hatásfokát, és azt sugallja, hogy a használaton kívüli, fosszilis tüzelésű erőművek újratelepítése „komolyan veszélyeztetné az államnak az üvegházhatású gázok (GHG) kibocsátásának csökkentésére vonatkozó céljai előrehaladását és a mandátumok teljesítését”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A vállalkozások idézték Basil Seggos New York állami biztost is a Környezetvédelmi Minisztériumtól, aki szerint a Greenidge nem tartotta be a New York-i klímatörvényt.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatos teljes körű környezeti vizsgálat szükségességére hivatkozva a levélben követelik, hogy Hochul kormánya tagadja meg a két, fosszilis tüzelőanyaggal működő létesítmény levegőhasználati engedélyeit.

A világ másik felén az orosz hatóságok különleges villamosenergia-tarifák bevezetését tervezik a nemrég elköltözött kínai kriptopénzbányászok számára.

Október 13-án Nyikolaj Sulginov orosz energiaügyi miniszter új energiafogyasztási keretrendszert javasolt, amely megkülönböztetné a tarifákat az általános felhasználás és a kriptopénzbányászat között, kijelentve:

„Nem hagyhatjuk, hogy a bányászok az alacsony lakossági villamosenergia-tarifák rovására tőkét kovácsoljanak a helyzetből”.

A New York Digital Investment Group (NYDIG) által végzett kutatás szerint a Bitcoin (BTC) energiafogyasztása a következő évtizedben a globális energiafogyasztás 0,5%-a alatt marad.

A tanulmány szerint a Bitcoin szén-dioxid-kibocsátása a Bitcoin árfolyamának, bányászati nehézségének és energiafogyasztásának ingadozásától függ majd.

Olvastad már? A kriptoipar még mindig az „iPhone-pillanatra” vár

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Carmel Moreneo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!