Saylor szerint jót tenne Nigériának és Zimbabwének a Bitcoin-szabvány

-

A Microstrategy vezérigazgatója, Michael Saylor azt javasolta Nigériának és Zimbabwének, hogy bocsássanak ki bitcoin által fedezett valutát, ha rendbe akarják hozni a gazdaságukat.
Feltételezése szerint a Bitcoin-szabvány használata véget vet az éhezésnek, és mindkét ország polgárai számára lehetővé teszi a tisztességes életet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin-fedezett nemzeti valuták

Egy videoklipben, amelyben kitér arra az állításra is, hogy a Bitcoin-hálózat nem skálázható, Saylor azt javasolja, hogy ha Nigéria és Zimbabwe 2-3 milliárd dollár értékben vásárolna bitcoint, akkor véget vethetnének a jelenlegi valutahiányuknak. Saylor kifejtette:

„Helyre akarod hozni az országodat, mint Nigéria vagy Zimbabwe? Úgy teheted rendbe a dolgokat, ha veszel 2 vagy 3 milliárd dollár értékű bitcoint, és bitcoinnal fedezett valutát bocsátasz ki. Ez a Bitcoin-szabvány. És nem fognak éhen halni a polgáraid. És tisztességes életet élhetnek.

A Bitcoin mint „királycsináló”

Mielőtt Nigériát és Zimbabwét említette volna, Saylor, akinek cége jelenleg több mint 114.000 bitcoint birtokol, Törökországot is olyan országként hozza fel, amely bitcoint vásárolhatna, és azt a líra pénznem fedezeteként használhatná.
Saylor szerint, ha Törökország 5 milliárd dollár értékben vásárolna bitcoinokat, és ezeket a következő öt évben magánál tartaná, az potenciálisan megerősíthetné a lírát.
Saylor folyamatos felszólításai ellenére úgy tűnik, hogy csak egy ország, Salvador fogadta meg a tanácsot.

Sok más ország, köztük Nigéria is, ehelyett inkább saját digitális valuta létrehozása mellett döntött, ami reményeik szerint csökkenti a bitcoin vonzerejét.
Saylor azonban ugyanebben a videóban ragaszkodik ahhoz, hogy a forradalomnak meg kell történnie, ami bebizonyítaná, hogy a bitcoin „a királycsináló”.
Egyetértesz Saylor véleményével a bitcoinnal kapcsolatban? Válaszolj kérdőívünkben!
[forminator_poll id=”34121″]

Olvastad már? Egyre kevesebb a nagy bitcoin-bálna

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Altcoinok, amelyekkel milliókat kereshetsz 🚀 Valódi 100x lehetőség

Vendégbejegyzés A Bitcoin blokkjutalmának felére csökkenése izgalmat kelt a kriptoközösségben. Többen úgy vélik, hogy ez hatalmas értéknövekedést indíthat el, ami akár 200.000 dolláros csúcsokat is elérhet. Az optimista...

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!