A Microstrategy vezérigazgatója, Michael Saylor azt javasolta Nigériának és Zimbabwének, hogy bocsássanak ki bitcoin által fedezett valutát, ha rendbe akarják hozni a gazdaságukat.

Feltételezése szerint a Bitcoin-szabvány használata véget vet az éhezésnek, és mindkét ország polgárai számára lehetővé teszi a tisztességes életet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin-fedezett nemzeti valuták

Egy videoklipben, amelyben kitér arra az állításra is, hogy a Bitcoin-hálózat nem skálázható, Saylor azt javasolja, hogy ha Nigéria és Zimbabwe 2-3 milliárd dollár értékben vásárolna bitcoint, akkor véget vethetnének a jelenlegi valutahiányuknak. Saylor kifejtette:

„Helyre akarod hozni az országodat, mint Nigéria vagy Zimbabwe? Úgy teheted rendbe a dolgokat, ha veszel 2 vagy 3 milliárd dollár értékű bitcoint, és bitcoinnal fedezett valutát bocsátasz ki. Ez a Bitcoin-szabvány. És nem fognak éhen halni a polgáraid. És tisztességes életet élhetnek.

A Bitcoin mint „királycsináló”

Mielőtt Nigériát és Zimbabwét említette volna, Saylor, akinek cége jelenleg több mint 114.000 bitcoint birtokol, Törökországot is olyan országként hozza fel, amely bitcoint vásárolhatna, és azt a líra pénznem fedezeteként használhatná.

Saylor szerint, ha Törökország 5 milliárd dollár értékben vásárolna bitcoinokat, és ezeket a következő öt évben magánál tartaná, az potenciálisan megerősíthetné a lírát.

Saylor folyamatos felszólításai ellenére úgy tűnik, hogy csak egy ország, Salvador fogadta meg a tanácsot.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Sok más ország, köztük Nigéria is, ehelyett inkább saját digitális valuta létrehozása mellett döntött, ami reményeik szerint csökkenti a bitcoin vonzerejét.

Saylor azonban ugyanebben a videóban ragaszkodik ahhoz, hogy a forradalomnak meg kell történnie, ami bebizonyítaná, hogy a bitcoin „a királycsináló”.

Egyetértesz Saylor véleményével a bitcoinnal kapcsolatban? Válaszolj kérdőívünkben!

Olvastad már? Egyre kevesebb a nagy bitcoin-bálna

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!