Az összetett hangzású, de lényeglátó hosszú távú és rövid távú tulajdonosok realizált árfolyam-rátája arra hajlik, hogy megismételje történelmi bika jelzését.

A „kedvenc” Bitcoin árjelzés hamarosan bikássá válhat – és az adatok szerint ez mindig is felfelé vezetett.

Amint azt Preston Pysh podcastházigazda október 18-án megjegyezte, a hosszú távú és rövid távú tulajdonosok realizált áraránya (LTHSTH-RPR) úgy néz ki, hogy egy bika zászlót nyomtat.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az ábra a bikák visszatérésére utal.

Lehet, hogy szókimondóan hangzik, de az LTHSTH-RPR az egyik legpontosabb Bitcoin-árindikátor. Készítője, a Bitcoin 2021 konferencia szervezője, Dylan LeClair szeptember végén megerősítette, hogy ez alapján bikásan áll a kriptopénzhez.

„TLDR: Minél lejjebb megy a Short-Term:Long-Term Realized Price Ratio, annál bikásabb leszek” – írta egy magyarázó Twitter-szálban.

„A végén minden medve meg fog halni”.

Forrás: Preston Pysh/ Twitter

Most, hogy a mutató több hónapja lefelé tendál, itt az ideje az újjászületésnek – és a BTC/USD mindig is profitált ebből.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A motorháztető alatt az LTHSTH-RPR a hosszú távú és a rövid távú tulajdonosok költségalapját mutatja. A Glassnode on-chain analitikai cég szerint a hosszú távú tulajdonos olyan cím, amelyen olyan coinok vannak, amelyek legalább 155 napja nem mozdultak meg.

„Amikor az STH:LTH realizált árarány növekszik, az azt jelenti, hogy az STH költségalap növekszik az LTH költségalaphoz képest, és fordítva” – tette hozzá LeClair.

„A BTC akkor emelkedik, amikor a marginális eladó kimerül. Ezért látod, hogy az LTH-k költségalapja stagnál a robbanásszerű bikafutások során, míg az STH-k (akik közül sokan új piaci szereplők) költségalapja robbanásszerűen emelkedik – egyszerűen nincs elég érme, hogy mindenhová eljusson”.

Eddig az LTH költségalapot nem szorította háttérbe az STH költségalap – amikor ez megtörténik, a jelenlegi csökkenő trendnek véget kell érnie.

„Csak felfelé” marad a narratíva

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, az LTHSTH-RPR csak egy a számos BTC-ármérő közül, amely az elmúlt hetekben a bikákat támogatta.

A láncon belüli metrikáktól kezdve a hálózati fundamentumokig, sőt a puszta matematikáig minden arra utal, hogy a Bitcoin további emelkedése küszöbön áll – ami széles körben várható az év negyedik negyedévétől egy felező esemény után.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ennek ellenére az elemzők már figyelik a piacot, mikor lenne megfelelő idő a kilépésre. Az e héten engedélyt kapott tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bevezetésének hatásával kapcsolatban sem várható, hogy rövid távon piacmozgató tényező lenne.

Olvastad már? A következő bitcoinárzuhanás sokak szerint nem fogja meghaladni a 80%-ot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.