Az ada árfolyama októberben is küszködött az amerikai dollárral szemben.

A Cardano (ADA) egy „halálkeresztetet” alkotott a napi grafikonján a Bitcoin (BTC) ellenében – ez egy olyan piaci jel, amelyet általában úgy tekintenek, mint egy figyelmeztetést a közeljövő további csökkenésére.

A baljós elnevezésű mutató akkor lép működésbe, amikor egy eszköz rövid távú mozgóátlaga a hosszú távú mozgóátlaga alatt zár.

Ezzel arra biztatja a technikailag gondolkodó kereskedőket, hogy növeljék medvés pozícióikat a piacon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bajban az ADA/BTC

Kedden az ADA 50 napos exponenciális mozgóátlaga (50 napos EMA; a piros vonal) a 100 napos exponenciális mozgóátlaga (100 napos EMA; a kék vonal) alá esett.

Ez volt a hatodik 50-100 EMA medvés átlépés az ADA/BTC napi grafikonján, ami további csökkenéseket vetít elénk.

Az ADA/BTC napi árdiagramja a 2021. októberi halálkereszttel. Forrás: TradingView.

Ez részben az ADA korábbi, halálos kereszteződésekre adott árfolyamreakcióinak köszönhető. Például 2020 szeptemberében a cardano tokenének árfolyama közel 38,50%-ot esett a bitcoinhoz képest, miután 50-100 EMA medvés keresztezést festett.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Hasonlóképpen, egy 2019. május 12-i halálkereszt-mintázatot követően 62,50%-os áresés következett be.

Az ADA/BTC napi árdiagramja a 2019. májusi halálkereszttel. Forrás: TradingView.

Mindazonáltal az azonnali eladás valószínűsége továbbra is viszonylag alacsony. Ez főként azért van, mert az ADA napi relatív erősség indexe (RSI), amely a Bitcoin ellenében túladottként riasztotta a kereskedőket, 30 alatt van.

A kereskedők jellemzően a túlzottan eladott RSI-t a piacra lépés jeleként kezelik.

Például 2019 májusában a halálkereszt kialakulása egybeesett azzal, hogy az RSI 30 alá lépett. Később az árfolyam több mint 30%-kal pattant meg, hogy újra tesztelje az 50 és 100 napos EMA-hullámokat mint ellenállást, ami aláhúzta a kereskedők túladott kriptók iránti vásárlási szándékát.

Ugyanezt a fraktált alkalmazva a jelenlegi árfolyamakcióra, az ADA/BTC-árfolyam visszapattanására lehet számítani, különösen akkor, amikor a 0,00003372 BTC-nél lévő kéthavi mélypontra esik lefelé, hogy újra tesztelje a 0,00003192-0,00003075 BTC által meghatározott öt hónapos támaszterületet (a fenti első grafikon piros sávja).

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Inverz Cup and Handle a láthatáron

A gyengülő ADA/BTC árfolyam csupán a Cardano ügyetlen teljesítményét tükrözi az amerikai dollárral szemben az elmúlt időszakban a bitcoinhoz képest, amely ugyanebben az idősávban masszívan megugrott a zöldhasúval szemben.

Például a Bitcoin havi nyeresége a dollárral szemben 43% körül mozog. Ehhez képest a Cardano árfolyama több mint 6%-ot csökkent ugyanebben az időszakban.

De további gyengülés várható, a dollárban jegyzett grafikonokon kialakuló inverz Cup and Handle mintázat szerint.

ADA/USDT napi árgrafika inverz Cup and Handle mintával. Forrás: TradingView.

Az inverz Cup and Handle minták akkor jelennek meg, amikor az árfolyam egy nagy félhold alakot formál, amelyet egy szerény felfelé irányuló retracement követ.

Az elemzők medvés visszafordulási indikátoroknak tekintik őket, mivel hajlamosak arra, hogy az árfolyamot a Cup felső és a Handle alsó szintje közötti maximális távolsággal lefelé küldjék, ha az árfolyam a minta támasza alá törik.

Az ADA legutóbbi ármozgása megfelel az inverz Cup and Handle leírásának, az árfolyam most a struktúra ellenállási vonala alá akar törni 1,97 dollár közelében.

Ennek eredményeképpen a lefelé irányuló célár a 0,772-0,820 dolláros terület, ha a Cardano megerősíti ezt a medvés letörést.

Olvastad már? A New York-i vállalkozások nem tűrik a kriptobányászatot

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Danial jack

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.