Ismét karnyújtásnyira került a rekord, a BTC árfolyama elérte a 63 ezer dollárt, miután a Grayscale is bejelentette, a GBTC Trust alapját is átkonvertálja ETF termékké.

Október végéhez közeledve így az első amerikai ETF elindulása alaposan felkavarta az állóvizet, és a közösség most további izgalmakra számít. A fél éve beállított árfolyam-rekord mindenesetre ismét közel került.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A New York Stock Exchange az első hely, ahol a ProShares bitcoin terméke kereskedhetővé vált, az adatokból pedig egyértelműen látszik, hogy tavasz óta nem látott szintekre emelkedett az ár ennek köszönhetően.

A BITO ticker alatt futó termék egy határidős, fiat elszámolású ETF, szóval nem „igazi” bitcoin, de az iparág nagyja ettől függetlenül örül, a kereskedők edig a 40 dolláros nyitóárat hamar 42 dollár fölé emelték.

Az indulás miatt ráadásul sokan azt gondolták, hogy a klasszikus, „vedd a pletykát, add el a hírt” esemény tanúi lehetünk, azaz a kereskedők eladnak, hogy profitot realizálhassanak a várakozásoktól megemelkedett árfolyamon.

Természetesen volt volatilitás, de ez annak tudható be, hogy a piac első alkalommal tapasztalja meg egy ilyen pénzügyi konstrukció működését valós körülmények között.

Dan Held, a Kraken tőzsde egyik vezetője elmondta, ilyenkor természetes, hogy kritikákat is láthatunk az iparági, piaci szereplők részéről. Mindkét most induló ETF bitcoin határidős szerződéseken alapul.

2017-ben, mikor ezek a határidős termékek indultak, akkor szintén sokan kritizálták azokat. Azóta kiderült, hogy a félelmek alaptalanok voltak.

Grayscale ETF is jön

Az ismert, piacvezető cég bejelentette, ő maga is ETF-et indít, mégpedig a saját bitcoin alapján fogja átkonvertálni. Az ügyvezető, Michael Sonnenshein egy videóüzenetben osztotta meg ezt a tervüket a nagyközönséggel.

„Sosem láttuk még ennyire beérettnek, megállapodottnak a digitális eszközök ökoszisztémáit, és hisszük, hogy az ETF lesz a következő lépcsőfok a GBTC életében.”

Olvastad már? „Minden medve meg fog halni” – 6 hónap után vált zöldre egy fontos metrika

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.