Az OpenAI vezérigazgatója megvédi a kriptovalutákat

-

A kriptopénzek, különösen a Bitcoin idén jelentős kihívásokkal nézett szembe, elsősorban az amerikai kormányzat fokozott ellenőrzése miatt.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin 2023 első felében lenyűgöző rallyt produkált, a lendület némileg megtorpant.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlackRock egyik bennfentesének nemrégiben tett felfedezése szerint a kriptopiac egy hatalmas, 17,7 billió dolláros változás küszöbén állhat.

Sam Altman, az OpenAI mögött álló jövőkutató és a mesterséges intelligencia szektor egyik vezető alakja aggodalmának adott hangot az amerikai kormányzat kriptovalutákkal szembeni agresszív hozzáállása miatt.

Úgy véli, hogy a kormány intézkedései egy nagyobb mértékű, a kriptoszektor feletti dominanciára irányuló törekvést jeleznek.

Egy nemrégiben Joe Rogan népszerű podcastjében folytatott beszélgetés során Altman megdöbbenésének adott hangot az amerikai kormány megközelítése miatt.

Megjegyezte,

„Az amerikai kormány közelmúltbeli intézkedései, különösen a kriptoval szembeni agresszív hozzáállásuk mélyen elszomorítanak. Úgy érzem, hogy van egy mögöttes szándék a kriptoszféra uralására és ellenőrzésére”.

Altman kitért a túlhatalmasodó felügyeleti állam potenciális veszélyeire is, különösen, ha pénzügyi tranzakciókról van szó.

Különösen szkeptikus a központi banki digitális valutákkal (CBDC) szemben, mivel olyan eszközöknek tekinti őket, amelyek felerősíthetik az egyéni pénzügyi szabadságok feletti állami ellenőrzést.

A digitális dolláros CBDC ötlete az amerikai szabályozó hatóságok körében is vita tárgyát képezte. Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke azonban úgy véli, hogy egy ilyen technológia megvalósítása még távoli jövő.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Annak ellenére, hogy a kriptoközösség részéről kritikák érik a Worldcoin projekthez való csatlakozása miatt, amely a kriptopénzéért cserébe szemszkenneléssel kíván felhasználói adatbázist létrehozni, Altman továbbra is optimista a Bitcoinnal kapcsolatban.

Úgy véli, hogy a kormányzati ellenőrzéstől mentes globális valuta koncepciója kulcsfontosságú technológiai előrelépés.


Olvastad már? Az XRP meglepheti a piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!