Az NFT eladások negyedik egymást követő hete csökkenőben

-

Az NFT-k, vagyis a non-fungible tokenek, világában már negyedik egymást követő hét során észlelhetőek a csökkenő tendenciák.

Bár ez a hanyatlás enyhébb volt, mint a korábbi hetekben, most ismételten lefelé mutatott, méghozzá 6.75%-os csökkenéssel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szeptember 2-je és szeptember 9-e közötti időszakban az NFT-eladások összesen mintegy 80.69 millió dollárt tettek ki, melyből jelentős rész, pontosabban 42.61 millió dollár származott az Ethereum blokkláncról.

Az NFT eladások 6,75%-kal csökkentek a héten

A cryptoslam.io által közzétett adatok alapján az NFT-eladások 6.75%-kal estek vissza a héten. Az elmúlt hét során az NFT-tranzakciók száma is 4.33%-kal csökkent.

Mindezek ellenére az NFT-vásárlók számában jelentős növekedést tapasztalhattunk, hiszen a vásárlók száma elérte a 569.407 főt, ami 17.77%-os emelkedést jelent az előző héthez képest.

A piaci rangsorolásban jelenleg az Ethereum vezet a 22 különböző blokklánc között, azzal, hogy az NFT-eladások terén 42.61 millió dollárt számlál, ami a piaci részesedés 52.80%-át teszi ki.

Az Ethereumot követi a Mythos, a Polygon, a Solana és az Immutable X, mint az NFT-eladások terén legjobb öt blokklánc.

Az Ethereum alapú NFT-eladások enyhe visszaesést mutattak, pontosabban 12.11%-ot, míg a Mythos értékesítései 25.27%-kal nőttek az előző héthez képest.

A Polygon 7.21%-os növekedést ért el az értékesítéseiben, míg a Solana NFT-eladások 5.58%-kal csökkentek ugyanebben az időszakban.

Az Immutable X viszont a legnagyobb esést tapasztalta, ahol az értékesítések 17.52%-kal estek vissza a múlt héthez képest.

Az 22 blokklánc között kiemelkedik a Cronos, amely 24.22%-os növekedést ért el az eladásaiban a héten.

A Mythos Dmarket pedig a legjobb teljesítményt nyújtotta az NFT világában az elmúlt hét során, összesen 8,15 millió dolláros értékesítést produkálva.

A Bored Ape Yacht Club (BAYC) követte őket a második helyen a legjobb kollekciók között, amely 5 millió dollár értékű eladást tudhat magáénak.

Dmarket és a BAYC mögött olyan gyűjtemények sorakoztak fel, mint a Draftkings, Gods Unchained és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC), alkotva az öt legjobb NFT-gyűjteményt.

A legértékesebb digitális gyűjthető token ezen a héten az Fidenza #562 volt, amelyhez 122.000 dolláros árat társítottak.

A második legdrágább NFT a Cryptopunk #3028 volt, amiért jelentős 111.000 dollárt fizettek, és ezzel a második helyet szerezte meg.

A harmadik legjobban eladó nem cserélhető token eszköz a Cryptopunk #3438 volt, amiért 105.000 dollárt adtak.

A negyedik helyen a Cryptopunk #4233 szerezte meg, 102.000 dolláros áron, míg az ötödik helyen a Cryptopunk #7542 zárta, amit 97.000 dollárért vásároltak meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Fontos megjegyezni, hogy a Cryptopunk gyűjtemény NFT-eladásai domináltak a hét tíz legjobb eladási listáján.

Az NFT-piac számokban mutatkozó hanyatlása mindenképpen érdekes, mivel a vásárlók számának növekedése azt sugallja, hogy az NFT-k továbbra is népszerűek, de a piac dinamikái folyamatosan változnak.

Az Ethereum továbbra is az élen jár, de más blokkláncok is erősítik pozíciójukat az NFT-piacon.


Olvastad már? CFTC 1,7 milliárd dolláros büntetése a Bitcoin-kereskedési cégnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!