Az intézményi befektetők tovább vásárolnak

-

A Coinbase nemrégiben végzett egy felmérést, és ezek alapján az intézményi szereplők tisztán látják a kriptók hosszú távú potenciálját.

Ennek megfelelően pedig továbbra is a vásárlói oldalt erősítik, nem törődve a kriptotélről szóló híradásokkal.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szeptember és október folyamán végzett felmérés eredményét a napokban publikálták, és ebből az derül ki, hogy a megkérdezett intézményi befektetők 62%-a növelte a kriptoállományát az elmúlt 12 hónap során.

Csökkenésről mindössze 12% számolt be, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a befektetők többsége határozottan optimista az iparág jövőjét illetően, dacára a jelenlegi, főleg lejtmenetet produkáló árfolyamoknak.

A többségük úgy véli, most jó vételi alkalom kínálkozik, és tervezik is a vásárlást.

Emellett a következő 12 hónapra többségében oldalazást várnak, jelentősebb ármozgások nélkül.

A válaszadók 58%-a a következő három év során is növelni szeretné a készleteit, és közel felük úgy véli, a kriptopénzek értéke hosszú távon növekedni fog.

Egy időben a szabályozói bizonytalanságok jelentették a legnagyobb akadályozó faktort, amely az intézményi befektetőket meggátolta a piacra lépésben.

Jelenleg is 64% nyilatkozott úgy, hogy a befektetéseik tervezése során figyelembe veszik ezt a tényezőt is, mint olyan, amely aggodalomra adhat okot.

A Coinbase a vizsgálat során 140 intézményi ügyfelét kérdezte meg, akik az USA területén működnek. Ezek összesített eszközállománya eléri a 2,6 billió dollárt.

A felmérés maga az Institutional Investor’s Custom Research Lab közreműködésével valósult meg.

Októberben a Fidelity is elvégzett egy hasonló kutatást, és az eredményeik több ponton is egybecsengenek a Coinbase megállapításaival.

„Az intézményi befektetőket nem érdekli ez az őrült volatilitás, mivel kifejezetten hosszú távban gondolkodnak. Nem a jövő évet nézik, hanem a következő ötöt, tízet, vagy esetleg még többet.”

Az figyelembe kell viszont venni, hogy a felmérés az FTX csődje előtt készült el.

A tőzsde bedőlése után a CoinShares úgy nyilatkozott, hogy felugrást tapasztaltak a rövid távú befektetések arányában, az összes tőke viszont, amely az iparágba lett befektetve, két éves mélységű rekordra ért, 22 milliárd dolláron.

A szakértők úgy vélik, hogy a rövidebb időtávú befektetések előtérbe kerülése nagyon valószínű, hogy közvetlen összefüggésben van az FTX csődjével, és annak jelenleg is zajló utóhatásaival.


Olvastad már? Polkadot Update: ezekre a mutatókra érdemes figyelni

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Mike Cohen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!