Az intézményi befektetők tovább vásárolnak

-

A Coinbase nemrégiben végzett egy felmérést, és ezek alapján az intézményi szereplők tisztán látják a kriptók hosszú távú potenciálját.

Ennek megfelelően pedig továbbra is a vásárlói oldalt erősítik, nem törődve a kriptotélről szóló híradásokkal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szeptember és október folyamán végzett felmérés eredményét a napokban publikálták, és ebből az derül ki, hogy a megkérdezett intézményi befektetők 62%-a növelte a kriptoállományát az elmúlt 12 hónap során.

Csökkenésről mindössze 12% számolt be, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a befektetők többsége határozottan optimista az iparág jövőjét illetően, dacára a jelenlegi, főleg lejtmenetet produkáló árfolyamoknak.

A többségük úgy véli, most jó vételi alkalom kínálkozik, és tervezik is a vásárlást.

Emellett a következő 12 hónapra többségében oldalazást várnak, jelentősebb ármozgások nélkül.

A válaszadók 58%-a a következő három év során is növelni szeretné a készleteit, és közel felük úgy véli, a kriptopénzek értéke hosszú távon növekedni fog.

Egy időben a szabályozói bizonytalanságok jelentették a legnagyobb akadályozó faktort, amely az intézményi befektetőket meggátolta a piacra lépésben.

Jelenleg is 64% nyilatkozott úgy, hogy a befektetéseik tervezése során figyelembe veszik ezt a tényezőt is, mint olyan, amely aggodalomra adhat okot.

A Coinbase a vizsgálat során 140 intézményi ügyfelét kérdezte meg, akik az USA területén működnek. Ezek összesített eszközállománya eléri a 2,6 billió dollárt.

A felmérés maga az Institutional Investor’s Custom Research Lab közreműködésével valósult meg.

Októberben a Fidelity is elvégzett egy hasonló kutatást, és az eredményeik több ponton is egybecsengenek a Coinbase megállapításaival.

„Az intézményi befektetőket nem érdekli ez az őrült volatilitás, mivel kifejezetten hosszú távban gondolkodnak. Nem a jövő évet nézik, hanem a következő ötöt, tízet, vagy esetleg még többet.”

Az figyelembe kell viszont venni, hogy a felmérés az FTX csődje előtt készült el.

A tőzsde bedőlése után a CoinShares úgy nyilatkozott, hogy felugrást tapasztaltak a rövid távú befektetések arányában, az összes tőke viszont, amely az iparágba lett befektetve, két éves mélységű rekordra ért, 22 milliárd dolláron.

A szakértők úgy vélik, hogy a rövidebb időtávú befektetések előtérbe kerülése nagyon valószínű, hogy közvetlen összefüggésben van az FTX csődjével, és annak jelenleg is zajló utóhatásaival.


Olvastad már? Polkadot Update: ezekre a mutatókra érdemes figyelni

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Mike Cohen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!